Aleksandar je pio sa beskućnicima, tako ih mamio, pa im radio ogavne stvari: Fetiši najozloglašenijih ubica su jezivi

Fetiši najozloglašenijih ubica zgadili bi se i Hitleru

Lifestyle
20:51h Autor:
Aleksandar je pio sa beskućnicima, tako ih mamio, pa im radio ogavne stvari: Fetiši najozloglašenijih ubica su jezivi
Foto: Profimedia

Serijske ubice gotovo uvek imaju neki neobičan motiv koji ih podstiče na počinjenje svojih sadističkih dela. U stvari, fetiši serijskih ubica često podstiču njihovu želju za ubijanjem. Mnoge serijske ubice postaju opsednute svojim grotesknim aktivnostima, tražeći zadovoljstvo i često uživanje kroz fetiše poput nekrofilije. Oni mogu čak i osećati uzbuđenje dok ponovo proživljavaju svoje susrete.

Motivisana i inteligentna serijska ubica može lako i brzo manipulisati svojom žrtvom da se povinuje njihovim pravilima. Za mnoge ubice sa mnoštvom žrtava, praksa čini savršenstvo. Svaki zločin ih približava ispunjenju njihovih mračnih želja. Krenite na ovo uvrnuto i zastrašujuće putovanje kroz listu serijskih ubica koji su imali fetiš za jezive radnje koje su počinili.

Džefri Damer je očuvao genitalije svojih muških žrtava

Džefri Damer je definicija serijskog ubice. Poznat po svom 13-godišnjem ubilačkom pohodu, Damer je bio osuđeni serijski ubica i seksualni prestupnik koji je između 1978-1991. godine ubio 17 muškaraca u oblasti Milvokija, Viskonsin. Damer je uglavnom tražio afroameričke žrtve i mamio ih u svoj dom obećanjima o novcu ili seksu. Po dolasku, Damer je svojim žrtvama služio alkohol sa drogama, a zatim ih davio do smrti. Nedugo zatim, imao je seks sa leševima pre nego što bi ih raskomadao, često očuvavši njihove genitalije, glave i lobanje u acetonu. Damer je često fotografisao svoje žrtve kako bi mogao kasnije da se vraća i ponovo proživljava užasno iskustvo. Na kraju ga je 1994. godine ubio jedan zatvorenik.

Džefri Damer, Dahmer
foto: Profimedia

Ahmad Suradji je pio pljuvačku svojih ženskih žrtava

Ahmad Suradji je bio indonežanski serijski ubica noću, a uzgajivač stoke i samoproklamovani vrač danju. Mnogi ljudi u njegovom gradu verovali su u njegove moći i često ga tražili za medicinski tretman i duhovno vođstvo.

Godine 1997, Suradji je uhapšen kada su tri mrtva tela pronađena blizu njegove plantaže. Kasnije je priznao da je davio 42 žene električnim kablom nakon što bi ih zakopao do struka u zemlju. Policiji je rekao da je sanjao duh svog oca koji mu je naložio da ubije 70 žena i pije pljuvačku sa njihovih svežih leševa kako bi stekao paranormalne i natprirodne moći.

Dok su lokalni stanovnici žudeli za Suradžijevim medicinskim i duhovnim savetima, to je samo hranilo njegovu žudnju za moći. Godine 1988, Suradji je proglašen krivim za živote koje je uzeo između 1986-1997. i osuđen na smrt. Pogubljen je streljanjem 10. jula 2008. godine.

Kutomu Mijazaki
foto: JIJI PRESS / AFP / Profimedia

Ted Bandi se vraćao na mesta zločina i imao seks sa raspadajućim telima

Ted Bandi je bio ozloglašeni serijski ubica, silovatelj i nekrofil koji je ubio i osakatio desetine žena u nekoliko američkih saveznih država. Tačan broj žena koje je Bandi ubio do danas nije poznat.

Jedna od taktika mamljenja koju je Bandi ponekad koristio bila je da stavi gips na ruku ili nogu i zatraži pomoć od potencijalne žrtve. Kada bi se približili njegovom vozilu, udario bi ih teškim predmetom u glavu i onesvestio. Zatim bi ih odveo na zabačeno mesto, gde bi ih napao i na kraju ubio.

Ponekad bi Bandi napustio leš, da bi se vratio nekoliko dana ili nedelja kasnije i oskrnavio ga. Bandi je takođe odrubljivao glave najmanje 12 svojih žrtava i čuvao ih u svom stanu. Posmatrao ih je kao trofeje - zadovoljavao se gledanjem svojih zločina na izložbi. Bandi je na kraju osuđen na tri smrtne kazne za svoje zločine i pogubljen 24. januara 1989. godine.

ted bandi, Ted Bandi
foto: Wikipedia

Kutomu Miazaki je pio krv svojih žrtava

Ovo je otprilike onoliko blizu koliko ćete doći do vampira. Takođe poznat kao Otaku ubica ili Ubica male devojčice, Cutomu Mijazaki je bio japanski serijski ubica koji je ubio i osakatio četiri devojčice, starosti 4-7 godina, od 1988-1989. Iako je njegov pohod na ubijanje bio kratkotrajan, ostavio je užasan uticaj. Mijazaki je oteo svaku devojčicu, odveo ih u osamljeno mesto i zadavio ih do smrti. Zatim je fotografisao njihove gole leševe i raskomadao njihova tela. Mijazaki je takođe bio nekrofil, što znači da je nastavio da zlostavlja ove devojke nakon što su umrle, i pio je krv koju je iscedio iz ruku svoje poslednje žrtve i pojeo deo njih. Mijazaki bi ponekad zdrobio kosti svojih žrtava u prah i njihove ostatke, zajedno sa odećom, zubima, slikama i razglednicom, slao njihovim porodicama. Uhvaćen je 1989. godine i osuđen na smrt za svoje zločine. Obešen je 17. juna 2008. godine.

Čarls Olbrajt vešto je uklanjao očne jabučice svojih žrtava

Čarls Olbrajt je poznat kao "Dalaski Kasapin" ili "Dalaski Trbosjek" jer je ubio tri žene 1990-ih. Međutim, njegov kriminalni način života nije počeo tada. Sa 13 godina, Olbrajt je bio osuđen za teško napad. Kako je odrastao, lagao je i manipulisao ljudima oko sebe. Nikada nije završio fakultet, ali je falsifikovao diplomu i postao učitelj.

Olbrajt je imao previše zaštitnički nastrojenu majku koja ga je podsticala da se bavi prepariranjem. Postao je prilično vešt kao preparator, ali staklene očne jabučice su bile prilično skupe i njegova majka nikada nije htela da ih kupi. Umesto toga, morala je da završava svoje preparatorske projekte sa dugmadima umesto očiju.

Nije veliko iznenađenje, onda, da su sve njegove žrtve pronađene sa hirurški uklonjenim očnim jabučicama. Šta je uradio sa tih šest očiju ostaje nepoznato - nikada nisu pronađene.

Čarls Kalen je bio opsednut „spašavanjem“ svojih žrtava

Čarls Kalen je verovatno jedan od najnezaboravnijih serijskih ubica u američkoj istoriji. Dok je radio kao medicinski tehničar u bolnicama u Nju Džerziju i Pensilvaniji, Kalen je ubio 40 starijih pacijenata od 1984. do 2003. godine. Međutim, vlasti veruju da je njegov stvarni broj žrtava mnogo veći. Njegova metoda uništenja bila je trovanje pacijenata nepropisanim lekovima. Kalen je tvrdio da je želeo da oslobodi svoje pacijente od patnje. Njegova opsesija „lečenjem bolesnih“ dovela je do toga da bude poznat kao Anđeo smrti.

Čarls Kalen
foto: ohn Wheeler / Getty images / Profimedia

Aleksandar Pičuškin je voleo da se oseća kao Bog

Ruski serijski ubica Aleksandar Pičuškin, poznat i kao „Ubica sa šahovske table“, osuđen je 2007. godine za ubistvo 49 osoba. Pičuškin je dokumentovao ubistva koje je počinio koristeći šahovsku tablu – jedno polje za svaku žrtvu. Kada je policija pronašla tablu, 61 od 64 polja je bilo popunjeno, ali policija nije mogla da pronađe dokaze za sva ubistva.

On bi namamio starije, često beskućnike, u park gde bi zajedno pili. Pičuškin bi čekao da njegova žrtva bude potpuno pijana, a zatim bi ih više puta udarao tupim predmetom. Zločini su bili toliko jezivi da je Rusija razmatrala ponovno uvođenje smrtne kazne za Pičuškina. Kada je uhapšen, rekao je policiji: „Za mene je život bez ubistva kao život bez hrane za vas. Osećao sam se kao otac svih tih ljudi, jer sam im ja otvorio vrata u drugi svet.“

Aleksandar Pičuškin
foto: MAXIM MARMUR / AFP / Profimedia

Ivan Milat je uživao u nanošenju bola

Poznat i kao "Ubica ruksaka", australijski serijski ubica Ivan Milat zaista je radio gnusne stvari. Od malih nogu, Milat je bio fasciniran lovom i oružjem. Godine 1990. autostoper Paul Onions je tražio posao i naišao na Milata. Onions je jedva pobegao kada je Milat izvukao pištolj i uperio na njega. Sledeći autostoperi koje je Milat susreo nisu imali tu sreću.

Nakon proučavanja mesta zločina, forenzički psihijatar je zaključio da je ubica verovatno "motivisan uživanjem u nanošenju bola". Milat je na kraju uhvaćen, osuđen i zatvoren zbog ubistva sedam osoba.

Ivan Milat
foto: FAIRFAX LTD. / AFP / Profimedia

Džeri Breds bi ubio zbog para ženskih cipela

Džeri Breds je poznat kao "Ubica iz strasti" i "Ubica sa fetišem na cipele". Da, ljudi, susreli smo se sa onim koji ima fetiš na cipele.

Džeri Breds je živeo naizgled normalan porodični život u Oregonu sa svojom ženom i dvoje dece. Međutim, to nije sprečilo Bredosa da istražuje svoje duboke želje za ženskom odećom. Noću, Bredos bi se prikradao u kuće i krao žensko donje rublje. U januaru 1968. godine, Džeri je izabrao svoju prvu žrtvu, mladu prodavačicu enciklopedija koja je posetila Bredosov dom. Nakon što ju je zadavio, Bredos je izvršio seksualne radnje sa njenim lešom, oblačio telo u žensku odeću, i uklonio jednu od njenih nogu kako bi mogao da stavi cipele na štiklu iz svoje lične kolekcije. Osuđen je za tri ubistva, što mu je donelo tri uzastopne doživotne kazne zatvora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs