2022. godine glumica se prerušila i ušla u kuću pedofila: "Godinama me je zlostavljao, sada je vreme da mu se osvetim"

Australijska glumica Medlin Vest danas ima 44 godine, a pre dve godine odigrala je ulogu života nakon što je razotkrila pedofila koji ju je godinama zlostavljao

Lifestyle
2022. godine glumica se prerušila i ušla u kuću pedofila: "Godinama me je zlostavljao, sada je vreme da mu se osvetim"
Foto: Printscreen/Youtube

Medlin Vest ima karijeru dugu preko 20 godina, ali najzahtevnija uloga na svetu bila joj je ona u stvarnom životu koja se odigrala tog 13. jula 2022. godine.

Njena misija je bila da dobije priznanje od pedofila koji je zlostavljao nju, i najmanje šestoro druge dece, tokom perioda od 11 godina od 1970-ih i 1980-ih.

Glumica Medlin Vest preuzela je najvažniju ulogu u svom životu - ženu koja ide na tajni zadatak da uhvati čoveka koji ju je zlostavljao kao dete. Predator je bio njen stari komšija Piter Vincent Vajt.

Čudovište koje je vrebalo komšijsku decu mlađu od 10 godina.

"Njega nije zanimao pol. On je samo hteo dete, što mlađe to bolje," ispričala je Medlin novinarima.

Posle višenedeljnog planiranja i usred velike policijske istrage, 44-godišnjoj zvezdi je specijalni istražitelj seksualnih zločina detektiv Skot Tudenham zakačio mikrofon i obučio je šta da radi.

Za Medlin, suočavanje licem u lice sa svojim nasilnikom po prvi put u više od 30 godina bilo je uznemirujuće, ali snimak koji je napravila, bio je ključna komponenta za hvatanje i osuđivanje pedofila.

"Vrata su se otvorila i u tom momentu sam znala: čekala sam ovaj momenat 30 ili 40 godina," rekla je ona.

Vajat, sada star oko 73 godine bio je lokalni vodoinstalater koji je koristio svoj imidž porodičnog čoveka kao paravan da bi ulovio decu koja su dolazila u njegov dom.

Medlin Vest
foto: Printscreen/youtube

"Njegova kuća je bila magnet za decu", ispričala je glumica. "Imao je bazen i igralište i bio je prva osoba u komšiluku koja je imala VHS plejer. Tako da su deca bila privučena u tu kuću, a mi smo redovno čuvali decu da ne idu u tu kuću", rekla je ona.

Pažljivo skrivajući svoje izopačene aktivnosti od svoje žene i drugih roditelja, proračunati Piter Vajat bi naterao decu da izvode groteskne radnje:

"Terao nas je da oblačimo njegov penis, da stavljamo na njega cveće ili da ga poljubimo. Zlostavljanje je počelo kada sam imala četiri i po i nastavilo se sve dok nisam napunila 10 godina“, rekla je glumica.

"Sve što sam znala je kako je biti silovana kada si mala devojčica i koliko je to bolelo i ne želeti ništa od toga."

Vajt je prvi put skrenuo pažnju policije 2017. godine kada je Medlin skupila hrabrost da ga prijavi, ali s obzirom na vreme koje je prošlo i nedostatak fizičkih dokaza, nije bilo dovoljno informacija za pokretanje krivičnog gonjenja.

Vajt
foto: Printscreen/youtube

Slučaj je skupljao prašinu dve godine sve dok se, u neverovatnom preokretu, Madlenina prijateljica iz detinjstva Amanda Li, takođe jedna od Vajtovih žrtava, nije požalila.

Ni Madlin ni Amanda nisu sa sigurnošću znali da je ona druga zlostavljana, a nisu ni slutile da su obe otišle u policiju.

Kada je istražitelj Skot Tudenham povezao ove dve žalbe, zastareo slučaj postao je ponovo aktivan.

Madlin je pristala da razotkrije svog zlostavljača, a kada se suočila sa njim on je rekao da se ne seća da je uradio nešto slično, ali se izvinjava ako jeste.

"Ako jesam, ja se ne sećam. Veoma mi je žao ako jesam," rekao je on tada.

Nakon hapšenja Vajt se izjasnio krivim po 33 tačke optužnice, a u decembru 2023. godine je osuđen na 15 godina zatvora.

"Morala sam da mu kažem sve ono što osećam. Viknula sam: Dabogda istrunuo u toj ćeliji."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs