Šokantno

Devojci koja je snimila dobacivanje muškaraca na ulici prete silovanjem: Preplakala sam celu noć!

Kako bi dočarala stepen uličnog maltretiranja kojem su žene izložene, Šošana je pristala da uradi sporni video, koji je pokazao preko 100 dobacivanja tokom šetnje kroz grad
Lifestyle
21:40h
Devojci koja je snimila dobacivanje muškaraca na ulici prete silovanjem: Preplakala sam celu noć!
Foto: You Tube / Printscreen

Devojka koja je bila je glavni akter videa u kojem šeta ulicama Njujorka sa kamerom, sa ciljem da snimi komentare muškaraca u prolazu, sada se suočava sa pretnjama silovanjem.

Njen snimak koji je zabeležio 100 muškaraca koji joj dobacuju različite komentare, pogledajte OVDE.

"Nakon snimanja nisam mogla da prestanem da plačem, jer su mi se vratila sećanja na neke ranije seksualne napade - nisam bila ni svesna svakog puta kad su mi muškarci govorili takve stvari. Tu noć sam preplakala. Pustila sam muziku, disala duboko. Zagrlila sam svog dečka i nazvala mamu" - iskrena je Šošana Roberts, glumica u usponu i vlasnica crnog pojasa u karateu, koja je odlučila da kroz video pokaže stepen uličnog maltretiranja.

Emili Mej, izvršna direktorka Hollaback organizacije koja se bavi borbom protiv uličnog maltretiranja, rekla je da ljudi na ulici imaju običaj da dobacuju uvredljive stvari:

OVDE pročitajte skandalozne savete eksperta - svaka žena posle 40-e treba da ide pod nož, ako neće da je muž vara!

"Šošana je primila brojne pretnje silovanjem i nastojimo da ih sve procesuiramo i prijavimo. Ono što oni pokušavaju jeste da nas zasplaše, kako ne bismo govorili o ovoj temi. Ipak, moramo skretati pažnju na ovaj problem, jer ukoliko budemo ćutali, ništa se neće promeniti" - odlučna je Mej.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs