Kada je rekla da želi da usvoji devojčicu sa Daunovim sindromom dobila je šok odgovor: Al poželela je da vrati dug Bogu

Svako ko poseti dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici u Beogradu poželi da može svu tu decu da povede kući sa sobom, Silvana Veselinović je uzela onu najranjiviju i pronašla svoju sreću

Lifestyle
Kada je rekla da želi da usvoji devojčicu sa Daunovim sindromom dobila je šok odgovor: Al poželela je da vrati dug Bogu
Foto: printscreen Instagram

Silvana Veselinović, jedina je žena u Srbiji koja je usvojila devojčicu sa Daunovim sindromom. A kako je do toga došlo ispričala je gostujući u emisiji Jutro na prvoj.

Ona je ispričala kako su jednom prilikom delili novogodišnje paketiće u Zvečanskoj i pitali su se kojoj grupi dece da ih podele, ona je odlučila da to bude deco od 2-3 godine.

Silvana Veselinović
foto: printscreen Instagram

"Videla sam devojčicu koja sedi u sobi, ali okrenuta zidu i pitam, šta je sa ovim detetom? Kažu mi ona je došla iz Negotina, ostavljena je, niko je nikada nije posetio, ima daunov sindrom."

Silvana je odlučila prvo njoj da da poklon: "Ona se tako zateturala, još nije znala da hoda, i zgrabila me je. Onda sam u tom trenutku pomislila, jao bože kako bih uzela ovo dete da je vodim kući."

Međutim kada je pitala kako može doći do informacije šta je potrebno da uradi da bi je usvojila i povela svojoj kući dobila je odgovor: " Šta će vam takvo dete, vi ste već biološki ispunjeni kao majka, ona je puno ometena, ne zna da hoda, pa ne zna da jede..."

"Nema veze, ja želim da je uzmem i odmah da je vodim kući", uporna i odlučna je bila Silvana.

Ona sada ističe kako voli svoju decu, ali izdvaja da je njena i Unina, kako je ime malene devojčice, ljubav posebna.

"Moj sin je posle završene srednje škole odlučio da ide za Pariz, ja sam mislila da će da studira, ali on se vratio sa pričom da želi da bude profesionalni vojnik u legiji stranaca. To je za roditelja katastrofalna vest!" -U tom trenutku je pomislila " ako ja pomognem nekom detetu, bog će da čuva mog sina".

Ova plemenita žena na kraju ističe kako joj Una nikada nije predstavljala teret: " Ona je meni zadovoljstvo, ja uživam u životu sa njom, ja sam srećna."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs