Šta se desilo sa dečakom koji se oženio nastavnicom koja je optužena da ga je silovala: Priča kao iz najstrašnijeg filma

Vili Fualau je poznat kao bivši muž seksualne prestupnice Meri Kej Leturno, ali njegova priča se tu ne završava.

Lifestyle
14:00h
Šta se desilo sa dečakom koji se oženio nastavnicom koja je optužena da ga je silovala: Priča kao iz najstrašnijeg filma
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je Vili Fualau imao 12 godina, kladio se sa svojim rođakom u 20 dolara da bi mogao da zavede svoju učiteljicu Meri Kej Leturno. Ali ono što je počelo kao šala brzo je postalo ozbiljnije. Nešto pre Vilijevog 13. rođendana, 34-godišnja Meri Kej ga je poljubila - i nije stala na tome.

Njihova neprikladna veza produžila na više od jedne večeri. Ono što su oni zvali „ljubav“, većina ljudi bi nazvala „seksualno zlostavljanje“ ili otvoreno „silovanje“, a Meri Kej je uhapšen zbog silovanja (po zakonskim merilima) 1997. kada je veza postala javna. Tada je već bila trudna sa njihovim prvim detetom.

Ali iako je Meri Kej otišla u zatvor i naređeno joj je da se drži dalje od svog bivšeg učenika, činilo se da ih ništa ne može razdvojiti. Kasnije su dobili još jedno dete i na kraju su se venčali, iako su se razveli neposredno pre njene smrti 2020. godine.

Meri Kej i VILI
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Njihova veza, brak i deca postali su tema tabloida. Ali ko je bio 12-godišnji dečak u centru skandala?

Kako je počela kontroverzna veza između Meri Kej Leturno i Vilija Fuala

Rođen 26. juna 1983. godine, Vili Fualau je imao pomalo problematičan početak života. Odrastao je u gruboj oblasti Sijetla, otac mu je služio u zatvoru zbog oružane pljačke, a on se nije baš slagao sa svojom majkom.

Vili Fualau je prvi put sreo Meri Kej Leturno kada je bio u drugom razredu. Zatim mu je bila učiteljica u osnovnoj školi u Vašingtonu. Ali njihova veza će postati seksualna tek nekoliko godina kasnije, nakon što je Meri Kej počela da predaje Viliju u šestom razredu.

Vili se kladio sa svojim rođakom u 20 dolara da bi mogao da osvoji Meri Kej, koja je bila udatu majku četvoro dece.

"Sećam se da sam voleo da planiram sledećeg dana, kao: "Šta ću da uradim, šta ću da kažem, kako da joj se dopadnem – kakvo iznenađenje ću ostaviti na njenom stolu", ispričao je Vili 2006. godine.

Meri Kej i VILI
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vili je takođe pisao poeziju svojoj učiteljici, davao joj crteže i uvlačio je u provokativne razgovore postavljajući pitanja poput „Da li biste ikada imali aferu?“ Vili je tada imao samo 12 godina, a Meri Kej je imala 30 godina.

Iako bi većina nastavnika ovo odbacila kao beazlenu zaljubljenost školarca, koju treba ignorisati, Meri Kej je rekla za medije: "Imali smo hemiju... on je bio pravi muškarac."

Ono što je počelo kao detinjasta igra postalo je nešto ozbiljnije jer su Vili i Meri Kej sve više vremena provodili zajedno.

Meri i ja smo se zaista zbližili“, rekao je Vili 2018. godine „i pomalo sam zaboravio na opkladu.

Neposredno pre nego što je Vili napunio 13 godina u leto 1996. godine, njegova nastavnica je počela da ima seksualnu vezu sa njim.

"Desilo se kasno uveče i nije prestalo s poljupcem", ispričala je Meri Kej 2015. godine „Mislila sam da ćemo prestati, ali nismo... Mnogo sam ga volela, i nekako sam mislila, „To nikad nije moglo da se zaustavi na poljupcu“.

Vili je bio daleko mlađi od uzrasta za zakonski pristanak, zbog čega je njegova „afera“ sa učiteljicom bila po zakonskim merilima - silovanje.

Zlostavljanje se nastavilo tokom celog leta, a onda su stvari dobile preokret. Meri Kej je ostala trudna.

Meri Kej i VILI
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vili je bio šokiran sa vešću i rekao je Meri Kej da spava sa mužem kako bi trudnoću sa njim "prikrila" - ne shvatajući da će njihovo dete verovatno izgledati drugačije od dece Meri Kej jer je on tamnopute kože.

"Razmišljao sam, u šta sam se uvalio", kasnije je rekao Vili.

U februaru 1997. godine, muž Meri Kej je otkrio ljubavna pisma između njegove žene i Vilija. Jedan od rođaka Meri Kej je ubrzo prijavio neprikladan odnos zvaničnicima u osnovnoj školi Šorvud, a nastavnica je brzo uhapšena zbog silovanja 4. marta 1997.godine.

Do tada je već bila u sedmom mesecu trudnoće.

Neverovatno, Meri Kej Leturno tvrdi da nije imala pojma da je ono što su ona i Vili Fualau radili prekršaj. Smatrala je da je to prihvatljivo jer je Vili dao svoj pristanak. „Stvarno sam mislila da će to biti samo novčana kazna."

Meri Kej Leturno je 29. maja 1997. godine, rodila Vilijevu ćerku Odri (Vilijeva majka je dobila pravo na privremeno starateljstvo). Tri meseca kasnije, Meri Kej se izjasnila krivim po dve tačke optužnice za drugostepeno silovanje dece. A u novembru 1997. osuđena je na više od sedam godina zatvora.

"Časni sude, uradila sam nešto na šta nisam imala pravo, moralno ili pravno“, rekao je oan sudiji. "To je pogrešno. I žao mi je. Dajem vam reč da se to više neće ponoviti.”

Meri Kej i VILI
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Meri Kej je odslužila samo šest meseci kazne pre nego što je puštena na uslovnu slobodu. Ali ubrzo nakon što je izašla iz zatvora u januaru 1998, njena veza sa Vilijem se nastavila tamo gde je stala.

Otprilike mesec dana nakon što je izašla iz zatvora, Meri Kej Leturno je uhvaćena sa Vilijem u automobilu u kojem je bila odeća za bebe, namirnice, 6.200 dolara u gotovini i pasoš. Meri Kej je brzo uhapšena.

Do tada je već bila trudna sa svojim i Vilijevim drugim detetom. Ali to je izazvalo malo simpatija od strane sudije, koji joj je naredio da odsluži ostatak prvobitne kazne. Takođe je zabranio Viliju da kontaktira sa njom, iako su njih dvoje ipak razmenili tajne poruke. Godine 1998. čak su zajedno objavili i knjigu koja je objavljena u Francuskoj (Samo jedan zločin, ljubav), u kojoj je opisan njihov odnos.

Ali zatvorska kazna Meri Kej Leturno, koja je trajala do 2004, bila je mračno vreme za Vilija Fualaua.

Pošto je njegova majka bezuspešno tužila školski okrug zbog nemara, Vili je napustio srednju školu, pokušao samoubistvo i borio se sa alkoholizmom i depresijom.

„Pokušao sam da se udaljim od svega“, rekao je . "Zabavljao sam se, previše pio."

2001. godine on je hospitalizovan zbog "psihičke depresije" na preporuku terapeuta. Vili je takođe priznao da ga je "afera" emotivno uništila, te da nije više zaljubljen u Meri Kej: „Izgubio sam osećanja prema njoj“.

Kasnije je Vili tvrdio da su njegova majka i njeni advokati vršili pritisak na njega da to kaže kako bi dobio dovoljno novca za odgajanje dece. I do trenutka kada je Meri Kej izašla iz zatvora, Vili je opet izjavljivao kako je voli.

U maju 2005. godine, 21-godišnji Vili i 43-godišnja Meri Kej su se venčali. Njihove dve ćerke su bile prisutne na venčanju.

Po većini izveštaja, živeli su prilično normalnim životom.

Ali onda je njihova priča ušla u novo poglavlje. Vili i Meri Kej su se razdvojili 2017. i razveli 2019. Njihovi prijatelji tvrde da je njihova ljubav vremenom jednostavno izbledela. Ipak, ostali su bliski.

Meri Kej je umrla 2020. godine od posledica raka.

"Vili se vratio iz Kalifornije, i poslednja dva meseca Merinog života on je bio uz nju 24sata."

Nakon smrti Meri Kej, Vili je nastavio da živi svoj život. Godine 2022. čak je dobio i treću ćerku (iako identitet bebine majke nije poznat). Ali ne može baš da pobegne od onoga što mu se dogodilo kao 12-godišnjaku. Godine 2024. izjasnio se protiv filma Maj decembar, koji je nejasno zasnovan na njegovoj priči.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs