Probajte

Kako da odaberete pravi parfem prema stilu oblačenja: Cvetni mirisi za ženstvene dame!

Žene koje obožavaju ležernu odeću treba da biraju voćne mirise, kao i one sa notom kedrovine, dok uz provokativno oblačenje uglavnom idu jaki mirisi
Lifestyle
10:24h Autor:
Kako da odaberete pravi parfem prema stilu oblačenja: Cvetni mirisi za ženstvene dame!
Foto: Shutterstock

U moru novih parfema, kako odabrati onaj koji vam najbolje pristaje?

Evo male pomoći: nek vas do njega dovede vaša filozofija stila i lepote. Jer, jednako kao i nakit i šminka, parfem koji izaberete da ostavite trag iza sebe oslikava vaš karakter.

Sve čudne činjenice o parfemima pročitajte OVDE - mošus je esencija koju luče jeleni!

Ako i tad ne znate koji da izaberete, onda bi sledećih 5 smernica moglo da vam pomogne u tome:

1. Damski, ženstveni stil

Ukoliko se u vašem garderoberu mahom nalaze ženstvene haljine u kojima se osećate najudobnije i najprivlačnije, velike su šanse da vam onda najviše leže lepršave, cvetne note koje za bazu imaju jasmin, ljubičicu, ružu.

2. Glamurozni stil

Vi ste dama koja voli da je uvek u centru pažnje i ove jeseni nosite krzno, atraktivne stileto sandale i seksi haljine. Za vas su onda definitivno mirisi koji imaju moćan, egzotičan, seksi miris, odnosno u bazi pečuli, kedrovinu, vanilu i amber.

3. Sofisticiran, minimalistički stil

Kod odeće vam je najbitniji kroj i svaki autfit osvežite minimum sa jednim komadom nakita, dok šminku skoro i da ne nanosite. Vi ste onda žena koja voli klasične parfeme koji u osnovi imaju bergamot i sandalovo drvo, kao i vetriver.

OVDE otkrijte kakav stil oblačenja odgovara vašoj ličnosti prema horoskopskom znaku!

4. Provokativan stil

Vi ste dama koja prva u društvu isproba nove trendove i koja ima najekcentričniji stil. Za vas su onda zavodljivi, jaki mirisi koji sjajno idu uz materijale poput kože i kašmira.

5. Ležeran stil

Vi ste spontana dama kojoj odeća pada slobodno niz telo. Za vas su onda citrusne note, kao i sveže koje podsećaju na miris poveterca, morske svežine. Birajte parfeme koji imaju u bazi mask, vetriver, kao i kedrovinu, ali i grejpfrut.

A kako sok od grejpfruta može da spreči gojenje i ubrza metabolizam, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs