STARA ČIROKI LEGENDA NAUČIĆE VAS NAJVAŽNIJOJ LEKCIJI U ŽIVOTU: Ovu priču o ocu i sinu MORATE pročitati

Stara Čiroki legenda će vam otvoriti oči, ovo je sve što treba da znate o životu

Lifestyle
22:47h
STARA ČIROKI LEGENDA NAUČIĆE VAS NAJVAŽNIJOJ LEKCIJI U ŽIVOTU: Ovu priču o ocu i sinu MORATE pročitati
Foto: Shutterstock

Postoji Čiroki legenda o ceremoniji kroz koju su svi dečaci morali da prođu kako bi dokazali da su odrasli. Iz ove legende možemo naučiti vrednu lekciju o životu i ljubavi koju treba da zapamtimo.

Ova legenda pripoveda o ocu i sinu. Naime otac jednoga dana odvodi sina duboko u šumu, stavlja mu povez na oči, a on mora da se popne na visoko drvo i da ostane tamo potpuno sam tokom cele noći.

Dečak je morao celu noć da sedi nepomično na tom drvetu i da ne skida povez sa očiju dok ne oseti prve zrake sunca na svom licu, nije smeo da plače niti da zove u pomoć. Kada dođe jutro, postaće zreo muškarac.

Takođe, bilo mu je zabranjeno da priča o svojim iskustvima drugim dečacima jer je svaki od njih morao da prođe kroz svoju ceremoniju odrastanja.

Drvo, Javor
foto: Thinkstock

I tako je i bilo. Otac je odveo dečaka, stavio mu povez i ovaj se popeo na drvo.

Dečak je, naravno, bio strašno uplašen. Sedeo je na drvetu i čuo svakakve zvukove: krike divljih životinja, raznih ptica, zvukove prirode, šuma i daleke glasove ljudi, sve ga je okolo plašilo. Osetio bi huk vetra, koji mu je bacao travu i pesak u lice. Ali ipak je sve to hrabro izdržao. Znao je da je to jedini način da se postane zreo čovek.

Konačno, posle strašne noći, izašlo je sunce i on je uspeo da skine povez sa očiju. I tek u tom trenutku mladi Čiroki je otkrio da je njegov otac sve vreme sedeo pored njega, pazeći da mu se ništa loše ne dogodi!

Setite se ove legende kada ste uplašeni i ophrvani nedaćama, znajte da nikada niste sami. Uvek imate na koga da se oslonite, čak i kada se čini da to nije tako. Samo treba da pogledate izbliza...

Stil / Sensa

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs