MIRA JE u 28-oj BILA RAZVEDENA, SA 2. DECE I BEZ RODITELJA, PREPUŠTENA SAMA SEBI: Sada je jedna od najbogatijih u zemlji

Indijka je započela svoj biznis u 45. godini života i to u garaži, a danas se ubraja među najbogatije ljude u zemlji

Lifestyle
19:53h
MIRA JE u 28-oj BILA RAZVEDENA, SA 2. DECE I BEZ RODITELJA, PREPUŠTENA SAMA SEBI: Sada je jedna od najbogatijih u zemlji
Foto: Nick Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada se udala sa 20 godina, ova sada 66-godišnja Indijka Mira Kulkarni, možda, nije znala šta tačno da očekuje od braka, ali joj ovaj scenario definitivno nije odgovarao. Ubrzo nakon udaje, posao njenog muža je otišao u pogrešnom smeru, a onda je usledio i alkoholizam. Rastali su se, a ona se sa dvoje dece vratila u roditeljsku kuću. Ipak, da nevolja ne dolazi sama, potvrđuje dalji rasplet događaja. Naime, ona je već do 28. godine života ostala bez oba roditelja, prepuštena sama sebi.

Međutim daanas, Mira je među najbogatijim ženama u Indiji, osnivač i CMD "Forest Esencijals"-a, jednog od renomiranih brendova prirodne kozmetike u zemlji. Ali, za ovakav uspeh morala je da se načeka dugi niz godina.

Nakon što je udala ćerku sa svojih 45 godina i sa 2 zaposlena krenula da radi iz garaže! Najpre je izrađivala sveće i sapune, a onda je, tokom 2000-ih, lansirala prvu domaću luksuznu kozmetičku liniju.

Mira Kulkarni
foto: Nick Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brend "Forest Essencijals" se, u međuvremenu, proširio na više od 110 prodavnica u Indiji, u preko 28 gradova i nekoliko u inostranstvu. Ima klijentelu u više od 300 hotela, uključujući renomirane lance poput Taja i Hajata, a zastupljen je i u skoro 150 banja.

Mira je dobila brojna priznanja, uključujući titulu "najmoćnije žene u biznisu", za Indiju, od strane magazina Fortune. Takođe je 2020 zvanično bila jedna od najbogatijih žena Indije.

Ova žena je dokaz da život zaista piše romane i čovek nikad ne može da predvidi šta ga čeka na sledećoj stranici.

Stil / Telegraf.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs