MARIJU JE DOKTOR PREPARIRAO I 7 GODINA LEŽAO PORED NJENOG LEŠA: Sestra zavrištala iz sveg glasa od sablasnog prizora

Čovek je preparirao devojku i 7 godina spavao pored njenog leša.

Lifestyle
MARIJU JE DOKTOR PREPARIRAO I 7 GODINA LEŽAO PORED NJENOG LEŠA: Sestra zavrištala iz sveg glasa od sablasnog prizora
Foto: Wikimedia/ Florida Keys--Public Libraries

Godine 1930. radiolog po imenu Karl Tancler zaljubio se u mladu pacijentkinju koju je lečio od tuberkuloze. Iako Marija Elena Milagro de Hojos nije uzvratila Tanzlerovu naklonost, on je postao opsednut njom - a ta opsesija se nastavila nakon njene smrti 1931.

Tanzler je svake večeri, duže od godinu dana procodio vreme sedeći pored mauzoleja koji je naručio za Elenu, pevajući njenom lešu i razgovarajući sa njenim duhom. Zatim, jedne noći u aprilu 1933, Tanzler je ekshumirao njeno telo i odneo ga kući sa sobom.

Spajao je Elenine udove, zamenio njenu kožu voskom i natrpao joj torzo krpama kako bi zadržao oblik. Napravio je periku od kose koja joj je ispala iz lobanje i polio je dezinfekcionim sredstvima i parfemom da pokrije miris njenog trulog mesa.

Narednih sedam godina, Karl Tanzler je spavao pored leša Elene de Hojos kao da je još uvek živa.

Vlasti i Elenina porodica su saznali za Tanzlerove uznemirujuće postupke 1940. Policija je uhapsila radiologa i uzela leš - ali to ipak nije sprečilo Tanclera da izvede svoju bizarnu ljubavnu vezu.

Kada je Elenina sestra čula glasine o Tancleru. Došlo je do rasprave, a ona je bila zgrožena kada je ugledala svoju preminulu sestru u njegovom krevetu. Tancler je ubrzo bio uhapšen, a ono što je on učinio ubrzo se pročulo po svetu.

Psiholozi su potvrdili da je njegovo mentalno zdravlje u redu.

Kada je doktor razotkriven, telo žene je prikazano javnosti, a detalji suđenja su naširoko propraćeni u štampi. Suprotno očekivanjima, mnogi savremenici su bili saosećajni prema zaljubljenom nekrofilu: žene su ga nazivale ekscentričnim romantikom, a suđenje je odbacilo optužbe u vezi sa zastarevanjem.

Da bi zaštitili Elenine ostatke od novih mogućih poduhvata čoveka, ovog puta su je njeni rođaci sahranili u neobeleženu grobnicu. Četiri godine nakon suđenja, fon Kozel se preselio u okrug Pasko na Floridi, gde je napisao svoju autobiografiju pod naslovom Fantastične avanture. Prema legendi, do svoje smrti 1952. držao je voštanu lutku pune veličine sa Eleninim likom, uključujući gipsani odliv njenog lica.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs