Evo zašto zimi treba da držite rolnu toalet-papira u frižideru: Ovaj trik će vam olakšati život

Ako letos niste probali, sad je pravo vreme - na zadnju policu frižidera, usred zime, stavite tek otvorenu rolnu toalet-papira i uštedećete sebi mnogo vremena.

Lifestyle
Autor:
Evo zašto zimi treba da držite rolnu toalet-papira u frižideru: Ovaj trik će vam olakšati život
Foto: Promo

Najčešći izvor neprijatnog mirisa je loše zatvorena šerpa sa hranom, negde zapala voćkica ili komadić sira gurnut u zadnji deo frižidera. Ukoliko ste sigurni da ste očistili frižider i da je on ispravan, a neprijatni mirisi se i dalje nižu, onda bi trebalo da posegnete za toalet-papirom. Naime, kad nešto ima miris, to je zato što ispušta male molekule, koji se šire vazduhom pre nego što vi išta osetite. U toplom ili vlažnom vazduhu, vaš nos je još osetljiviji i mirisi se tada mogu širiti još brže. Frižider nije topao, ali je sigurno vrlo vlažan i pun raznorazne hrane, a svaka ima svoj specifičan mirisni pečat. I umesto da tošite svoje vreme na besomučno ribanje, koje vam neće mnogo pomoći, treba da posegnete za toalet-papirom... Kao što znate, toalet- papir je izuzetno upijajući, ali ne upija tečnosti samo kod direktnog kontakta – već ih može povući i iz okolnog vazduha. Stavljanje čiste rolne toalet papira u frižider apsorbovaće deo unutrašnje vlage, a s njom i čestice neprijatnog mirisa. Uvek ubacite tek otvorenu rolnu, birajte papir od čiste celuloze, i to od proizvođača koji ima sve bitne sertifikate poput ispunjavanja IFS standarda. Taj proizvođač ima kontrolisanu proizvodnju - ispoštovao je svaki korak kako bi zadovoljio visoko postavljene standarde kvaliteta.

Možete probati i nebeljeni papir, jer on je napravljen od čiste, nebeljene celuloze, koja je zapravo nežnobež boje.

Posle nekoliko dana možete promeniti rolnu, a primetićete da je iskorišćena vlažna i spremna za bacanje.

Ovaj trik postao je hit prošlog leta, a ove zime ponovo je aktuelan među domaćicama, jer su nam frižideri "puni" nakon raznih slavlja, pa tako se u hladnjacima "sudaraju" mirisi raznih zalogaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs