ŠOKANTNA ISTINA O KUHINJSKIM KRPAMA: Evo zašto bi slavska trpeza mogla biti PUNA BAKTERIJA!

Lifestyle
Autor:
ŠOKANTNA ISTINA O KUHINJSKIM KRPAMA: Evo zašto bi slavska trpeza mogla biti PUNA BAKTERIJA!
Foto: Shutterstock

Sezona slava donosi ne samo bogate trpeze, već i priliku za okupljanje porodice i prijatelja u domovima širom Srbije. Svi želimo da naši domovi blistaju, ali jedno pitanje često prolazi nezapaženo – koliko često menjate svoje kuhinjske krpe?

Dok se domaćini utrkuju sa vremenom, pripremajući sve za savršenu slavu, često zaboravljaju na jedan ključan detalj – higijenu kuhinje. Kuhinjske krpe, koje se svakodnevno koriste za brisanje ruku i površina, postaju prava MRAČNA ZONA za razmnožavanje bakterija, naročito kad su vlažne i neadekvatno osušene. Da li ste znali da bakterije na krpama mogu preživeti čak i do nekoliko dana?

Alarmantno? Apsolutno!

Mnoge domaćice nesvesno šire opasne mikroorganizme po celoj kuhinji, ostavljajući svoju porodicu i goste izložene riziku. Ali, postoji rešenje koje je brže, praktičnije i pre svega – sa mnogo više higijene.

Jednokratni papirni ubrusi, poput Perfex Professional ubrusa, koji su izrađeni od 100% čiste celuloze, ne samo da su idealni za brisanje radnih površina, već su i nezamenjivi za održavanje savršene čistoće tokom priprema i serviranja hrane. Otporni na cepanje i izuzetne moći upijanja, papirni ubrusi sprečavaju širenje bakterija i čine vašu kuhinju BESPREKORNOM.

Pre nego što sezona slava krene, razmislite o obnavljanju svojih kuhinjskih navika i zameni starih, opasnih krpa sa papirnim ubrusima. Tako će vaša kuhinja biti ne samo čista, već i sigurnija za sve vaše goste.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs