SVI SU MISLILI DA JE INTIMNA SCENA U FILMU BILA GLUMA: "Vodili bismo ljubav pred celom ekipom, a onda bi došla zamena"

Veliki broj filmova je tokom godina počeo da uključuje scene nesimuliranih odnosa umesto da ih glumci lažiraju.

Lifestyle
Autor:
SVI SU MISLILI DA JE INTIMNA SCENA U FILMU BILA GLUMA: "Vodili bismo ljubav pred celom ekipom, a onda bi došla zamena"
Kako se u Holivudskim filmovima snimaju eksplicitne scene ?, Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Većina stvari koje vidimo u holivudskim filmovima je lažna. Svesni smo da scene pucnjave, jurnjave kolima, pa u mnogim slučajevima i intimnih odnosa nisu baš tako realne kao što izgledaju. Često se tu dodaje mnogo efekata i golišavi glumci su zapravo obučeni tokom izvođenja eksplicitnih kadrova.

Međutim, neki filmski reditelji se odlučuju na što realniji prikaz bez simuliranih igrica kako bi pomoću toga svojim filmovima dodali prizvuk autentičnosti.

Od scene masturbacije Roberta Patinsona u Malom pepelu do posebno uznemirujuće scene u japanskom filmu U carstvu čula, pravi seks je prošao kroz različite granice i ograničenja do velikog platna.

Ali to definitivno nije lak proces.

Da bi se našli na bioskopskom platnu neki filmovi moraju da imaju isečene scene penetracije ili zamenjene alternativnim, manje grafičkim kadrovima.

Pre nego što je izmišljen kućni video, neki bioskopi su prikazivali hardkor pornografske filmove koji bi koristili ovaj metod – iako su se drugi provlačili kroz mrežu bez cenzure. Mnogo toga zavisi od rejtinga pa bi neke scene bile isečene kako film ne bi bio zabranjen u određenim zemljama.

Čak su i mejnstrim filmovi kao što je RoboCop morali da se montiraju u SAD da bi se smanjio njihov rejting kako bi se mogli prikazivati u bioskopima, iako zemlja nije eksplicitno zabranila ove filmove. Umesto toga, mnogi bioskopi bi jednostavno odbili da ih prikažu, što bi rezultiralo sa manje novca na blagajnama.

Takođe postoji mnogo problema sa produkcijom koji dolaze sa korišćenjem pravog seksa u filmovima. Redatelj Gaspar Noe priznao je da je glumcu teško da postigne ili održi erekciju sa prisutnom ekipom.

Takođe je komplikovano za glumce koji su u ozbiljnim vezama da 'varaju' svog partnera zarad posla, a Noe dodaje: „Tako sam odlučio da je najbolji način da prikažem realan seks da ubacim dva slobodna glumca koji su nekada bili par.

Francuski film "Stranger By the Lake "prikazuje nesimuliranu scenu seksa između dva glumca koji su ujedno u glavnim ulogama – ali najeksplicitnije scene izveli su telesni dvojnici i bile su realne.

Glumac Kristof Pau, koji igra Mišela u filmu, priznao je: „Zvali smo ih kaskaderima."

Dok je njegov kolega Pjer Deladonšan, koji je glumio Franka, dodao: „Vodili bismo ljubav, pa bismo prestali, ovi momci bi nas zamenili i uradili to stvarno. Bilo je veoma smešno onog dana kada sam upoznao svog kaskadera. 'Pierre, dozvoli mi da te upoznam sa tvojim ......"

Reditelj Alain Guiraudie se takođe pridružio golišavim probama a to je uradio kako bi glumcima bilo prijatnije.

„Zapravo, on je u filmu – on je prva osoba koju moj lik susreće na plaži. On je i sam nudista. Ali znate, kada smo stigli na set, nosio sam se golotinjom tako što sam sebi rekao: 'To je kostim, to nisam ja'."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs