RUS HOĆE DA POSTANE PRAVI SRBIN I ČINI FASCINANTNE STVARI ZBOG TOGA: A zbog ovog što je uradio svi mu se DIVE u Beogradu

Andrej je uradio i ikonu Svetog Save koja se nalazi na ulazu u Dom za studente "Rifat Burdžević"

Lifestyle
17:19h Autor:
RUS HOĆE DA POSTANE PRAVI SRBIN I ČINI FASCINANTNE STVARI ZBOG TOGA: A zbog ovog što je uradio svi mu se DIVE u Beogradu
Priča Rusa koji želi da postane pravi Srbin, Foto: Printscreen Youtube - Andrey Kolosov

Andrej Kolosov, student iz Rusije koji živi i studira master studije na Pravoslavno-bogoslovskom fakultetu u Beogradu ovekovečio je najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića i najboljeg košarkaša na svetu Nikolu Jokića muralom na studentskom domu "Rifat Burdžović".

Andrej Kolosov
foto: Printscreen Youtube - Andrey Kolosov

Od ovog jula na ulazu u studentski dom „Rifat Burdžević” prvo srećete murale Novaka Đokovića i Nikole Jokića. Radio ih je Andrej Kolosov sa osam pomoćnika. Kako ističe, želi da po odlasku iz doma ostavi nešto po čemu će ga se rado sećati.

Andrej Kolosov preko svog Instagram naloga pozvao je i dobrovoljce da mu pomognu, a javilo se čak njih osam. Kaže i da je deo ovih murala prvi put radio robo-print, aparat koji je crtao, nakon čega su morale slike da se završe.

- Posle robota moralo je da se slika, da se završe. I još je interesantno što je ovo dobrotvoran rad. Javilo se osam ljudi koji su dolazili u četiri ujutru da pomognu u izradi murala. To je fantastično - kaže Kolosov.

Osim toga, uradio je i ikonu Svetog Save koja se nalazi na ulazu u Dom za studente "Rifat Burdžević".

Studirao na tri fakulteta

Da oslika mural pomoglo mu je stečeno znanje. Jer pre sadašnjeg, studirao je još tri fakulteta.

- Ja sam u početku završio marketing. Zato što su to kao tata i mama rekli – moraš da završiš nešto ozbiljno, posle idi da slikaš. Nakon toga upisao sam doktorske iz kulturologije, studirao sam grafite i kulturu, zato što mi je baš bilo interesantno… I kako je rekao Pasternak, želim u svakom delu da nađem fundament. Posle toga sam studirao fresku i ikonopis, i sad sudiram teologiju - kaže ovaj neobični Rus.

Trenutno je na master studijama Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a cilj mu je, kako ističe, da postane Srbin.

- Ove godine sam upisao master, ove godine isto završio osnovne studije. Dugo nisam mogao da položim starogrčki, to je za mene katastrofa. Loše znam srpski i loše znam starogrčki. I moji planovi su da živim u Srbiji i da postanem Srbin - kaže Kolosov za "RTS".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs