ONAKO KAKO ŽIVI OVA GOSPOĐA VEĆINA MLADIH DEVOJKA SMATRA UŽASOM: Sa svekrvom živi skoro 80 godina a evo kako se slažu

Baka Rajfa je izuzetno voljena i poštovana žena za koju kažu da je borac a ona je odlučila da podeli svoju priču.

Lifestyle
Autor:
ONAKO KAKO ŽIVI OVA GOSPOĐA VEĆINA MLADIH DEVOJKA SMATRA UŽASOM: Sa svekrvom živi skoro 80 godina a evo kako se slažu
Životna priča jedne bake iz Tuzle., Foto: printscreen/youtube/ TV ŽIVA ISTINA#

Reporter Youtube kanala "TV Živa istina" je tragom svojih informacija odlučio da na pijaci u Tuzli potraži jednu gospođu za koju kažu da je legenda!

Baka Rajfa je prodavačica na pijaci i izuzetno je voljena i poštovana u tom kraju, njena okolina kaže kako je žena borac a kroz razgovor sa reporterom podelila je svoju životnu priču.

Ova simpatična gospođa prijatnog osmeha priznaje da su sve informacije tačne i da je sve što se o njoj priča istina. Sve što prodaje lično i proizvodi, domaće je i pravi na svom imanju. Ističe kako ima dosta obradive zemlje i proizvodi sir, pasulj a njen muž peče rakiju. Tvrdi da joj rad ne pada teško i da neće da se žali a kako je radne navike sticala od svoje sedme godine. Naučila je od malena da živi od svog rada jer je i kao devojčica prodavala jaja, kajmak i sir koji je sama pravila. Dolazi iz mnogobrojne porodice a ona je bila četvrto dete po redu.

Zatim dodatno pojašnjava: “Imamo šest krava i sad će i sedma. Hrane ih sinovi, čovek, mati i snaje, muzu, rade, čiste, uređuju. Sve tri moraju slušati, jer žive od ovog. Ja i danas imam svekrvu, 96 joj je godina i još uvek radi! Nije lenja, hoće i ona ustati, zna svašta i nije joj teško. Dobra je, savršena žena. Ja sam bila dete, od 16 godina sam joj došla, tu je bilo još četiri zaove. Jedno je dvorište i još uvek niko ni na koga nije ton povisio i niko se ne ljuti. Svi imaju svoju platu, dobro radimo i imamo. I ja lepo od ovoga zaradim”, objašnjava Rajfa.

Tvrdi da se i sama naslušala dosta istinitih priča o lošim odnosima između svekrve i snajke i srećna je što njen slučaj nije takav. U dvorištu ih živi devetoro, svaki od trojice sinova ima svoju kuću, a u četvrtoj stanuje Rajfa sa mužem i svekrvom, pa zajedničkim snagama održavaju domaćinstvo i proizvode domaće proizvode od kojih lepo žive.

Život u zajednici sa, najčešće, muževim roditeljima se podrazumevao i, kako svedoče stariji, donosio je brojne benefite i olakšice za sve generacije u domaćinstvu.

Danas je ovakav vid života nezamisliv i mladi parovi se radije odlučuju za samostalan život daleko od roditelja svog partnera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs