SA SVOJIH 80 GODINA REŠILA JE DA ŽENAMA PRENESE SAVETE I MUDROSTI: Tridesete su bolje od dvadesetih osim u ovoj stvari

Skreće pažnju svim ženama na šta treba da se fokusiraju i šta zaista nije vredno opterećivanja.

Lifestyle
10:33h Autor:
SA SVOJIH 80 GODINA REŠILA JE DA ŽENAMA PRENESE SAVETE I MUDROSTI: Tridesete su bolje od dvadesetih osim u ovoj stvari
Tridesete su bolje od dvadesetih., Foto: Leon Bennett / Getty images / Profimedia

Niki Haskel ima 80 godina i rešila je da u svojoj zreloj dobi prenosi savete i mudrosti koje bi trebalo da budu od koristi svim ženama. Naročito skreće pažnju šta sve treba da znamo u tridesetim.

Za razliku od dvadesetih imaćemo više para i iskustva ali se zato neki drugi problemi dupliraju. Ovakve mudrosti zaista mogu poslužiti kao neki vid putokaza i usmerenja, pomažući nam da uživamo u svim prednostima ovih godina ali i da se lakše nosimo sa izazovima na tom putu.

Niki Haskel
foto: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

Stop preteranom razmišljanju

Prvi savet je da prestanemo da se bespotrebno zamaramo neprestanim razmišljanjima o svakoj sitnici. Skloni smo tome da konstantno analiziramo i preispitujemo svaki aspekt svog života.

Moramo naučiti da se opustimo jer je preterano opterećivanje zaista nepotrebno. Mnoge odluke koje nas opterećuju u tridesetim neće imati takvu važnost kakvu im trenutno pripisujemo.

Život se ne završava u tridesetim

Drugi savet jeste da shvatimo da se svet neće srušiti i da se naš život neće završiti u tridesetim godinama, već zapravo tek tada počinje pravi život.

U mladosti, često smo obuzeti osećajem hitnosti i pritiskom da ostvarimo sve svoje ciljeve pre nego što navršimo tridesetu. Međutim, Haskel nas uverava da postoji sasvim dovoljno vremena i prostora za razvoj, rast i ostvarenje naših snova. Trebamo prihvatiti da životni put ima svoj ritam i da svaka faza ima svoje blagoslove.

Više novca i iskustva

Treći savet koji nam Niki Haskel daje jeste da u tridesetim godinama imamo mnogo više sredstava i iskustva na raspolaganju.

U dvadesetim godinama, obično smo finansijski ograničeni i nemamo veliku bazu iskustava na koju možemo da se oslonimo. Međutim, ulaskom u tridesete, često smo uspostavili stabilniju finansijsku osnovu, stekli vredna iskustva i izgradili mrežu odnosa koja nam može biti od koristi. Stoga, trebamo iskoristiti ove prednosti i slobodno ih koristiti kako bismo ostvarili svoje ciljeve.

Mamurluci su preterano neugodni

Poslednji, ali ne manje važan savet koji nam jeste da se u tridesetima suočavamo sa mamurlucima koji su daleko od ugodnih. Ovo je jedina stvar koja se stvarno razlikuje od dvadesetih godina. Naša sposobnost da se oporavimo od noći provedenih u izlascima, slavlja i druženja smanjuje se s godinama, a mamurluci postaju sve teži. Iako može biti nezgodno, podseća nas da ne trebamo dozvoliti da nam to umanji radost koju donosi ovaj period života.

Niki Haskel, mudra osamdesetogodišnjakinja, pruža nam ove opširne savete kako bismo bolje razumeli i iskoristili tridesete godine. Iskoristimo prednosti koje nam ovaj period pruža i suočimo se sa nesnosnim mamurlucima dostojanstveno, prenosi Najzena.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs