ISPRAVKA: Ne postoji "Evropsko prvenstvo u intimnim odnosima" u Švedskoj

Ispravljamo prvobitnu verziju teksta koja je sadžala netačne navode, o navodnom "Evropskom prvenstvu u intimnim odnosima", za koje je utvrđeno da ne postoji!

Lifestyle
16:34h Autor:
ISPRAVKA: Ne postoji "Evropsko prvenstvo u intimnim odnosima" u Švedskoj
Foto: Printscreen/instagram

Mnogi portali u Srbiji i regionu, uključujući i naš, preneli su tekst o navodnom Evropskom "prvenstvu" u intimnim odnosima, koje bi trebalo da se održi u Švedskoj. Preneli smo i informacije o navodnom učešću Hrvatice Marije Zadravec na tom takmičenju, koje zapravo nije registrovano, niti postoji kao takvo.

Dakle, Švedska nije registrovala seks kao sportsku disciplinu, a "prvenstvo" koje se tamo organizuje zapravo je privatni događaj za odrasle, utvrdile su organizacije za proveru činjenica.

Švedski "Geteburgs posten" preneo je da je vlasnik više striptiz klubova, Dragan Bratić, navodno osnovao "Švedsku se*s federaciju" i najavio evropsko prvenstvo. U pojedinim tekstovima bilo je čak navedeno i da je Švedska priznala intimne odnose kao sport. Indijski "News checker" objavio je da ta federacija i dalje insistira da će se šampionat dogoditi, dok je ista organizacija za "Dojče vele" navela da je u pitanju takmičenje finansirano iz sopstvenih sredstava i dobrovoljno.

"Informacije u medijima o Švedskoj i švedskom sportu nisu tačne, i odlučno ih demantujemo", rekla je Ana Secman iz Švedske sportske konfederacije za "Dojče vele". Konfederacija je u maju odbila zahtev Bratićeve federacije za članstvo.

Dakle, nema zvaničnog evropskog prvenstva u intimnim odnosima, i tvrdnje koje su preneli pojedini mediji, da je Švedska taj čin prepoznala kao sport, nisu istinite.

Tim povodom, izvinjavamo se svim čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem netačnih informacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs