DEVOJČICU JE MAJKA OTELA 2017. I OD TAD NIKO NIŠTA NIJE ZNAO O NJIMA: Sada je našli na neverovatan način zbog OVE SERIJE

Kejlu Anbehaun je imala devet godina kada ju je otela majka i od tada njih dve nigde nisu viđene, dok se ceo slučaj rešio zahvaljujući seriji.

Lifestyle
15:53h Autor:
DEVOJČICU JE MAJKA OTELA 2017. I OD TAD NIKO NIŠTA NIJE ZNAO O NJIMA: Sada je našli na neverovatan način zbog OVE SERIJE
Devojčica nađena posle 6 godina zahvaljujući seriji, Foto: Printscreen Youtube / NBC News

Kejlu Anbehaun kidnapovala je majka Heder 4. jula 2017. godine i od tada im se gubi svaki trag. Naime, ona je imala pravo samo da je posećuje, dok je otac Rajan imao puno starateljstvo nad devojčicom. Živeli su u američkoj saveznoj države Ilinois, uprkos jasnim ograničenjima, oglušila se o sve zabrane, želeći dete, izgleda, samo za sebe. A Netflixova serija "Nerešene misterija" je umnogome doprinela da se Kaila pronađe živa i zdrava neverovatnom spletu oklnosti.

Iako se godinama tragalo za njim, nikome nije bilo jasno kako nisu iza sebe ostavila baš nikakav signal, koji bi omogućio nadležnim organima da ih pronađu.

- Ono što je najneobičnije je sposobnost da ostanete van mreže u toliko dugom vremenskom periodu - rekao je poručnik policije u Ešvilu Džonatan Braun.

Netflix je prošle godine objavio novu sezonu "Nerešenih misterija" sa epizodom usredsređenom na otmice roditelja. Zanimljivo je da Kajlina priča nije bila glavni fokus epizode. Njena slika je bila samo deo kratke prozivke nestalih ljudi na kraju, ali i to je bilo dovoljno da se slučaj rasvetli.

Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu potvrdio je u ponedeljak uveče da je Kaila Unbehaun pronađena bezbedna u Severnoj Karolini, a imala je svega devet godina kada je bila oteta.

Heder Unbehaun (40) privedena je u Ešvilu, prema zatvorskoj evidenciji koju je pregledala lokalna TV stanica VLOS. Ona je zadržana uz kauciju od 250.000 dolara i čeka na izručenje.

Policijska uprava u Ešvilu rekla je stanici da je Kajla primećena u subotu, 13. maja, u prodavnici polovnih odeće pod nazivom "Platonov ormar" nešto pre 19.30 h. Zaposleni u radnji prepoznao je nestalo dete zahvaljujući priči iz medija, kao i Netfliksovoj seriji. Čim je shvatio o kome se radi, kontaktirao je policiju, kako se navodi u izveštaju.

„Presrećan sam što je Kejla bezbedna kod kuće. Želim da se zahvalim policiji u Južnom Elginu, Nacionalnom centru za nestalu i eksploatisanu decu i svim agencijama za sprovođenje zakona koji su pomogli u njenom slučaju. Takođe želim da se zahvalim svim pratiocima na Facebook stranici „Vrati Kailu kući“, koji su pomogli da njena priča ostane živa i bili ključni u širenju svesti. Zamolio bih vas za privatnost. ćerka i ja se se ponovo upoznajemo i susrećemo se sa novim početkom - zaključio je devojčicin otac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs