ANA JE OTIŠLA NA LIPOSUKCIJU I UMRLA: Lekari su je potpuno ZANEMARILI, a onda su lagali porodicu da je živa i zdrava

Žena iz Venecuele umrla je nakon laserske liposukcije u klinici u tržnom centru koja joj je izazvala probleme sa disanjem.

Lifestyle
10:56h Autor:
ANA JE OTIŠLA NA LIPOSUKCIJU I UMRLA: Lekari su je potpuno ZANEMARILI, a onda su lagali porodicu da je živa i zdrava
Ana je otišla na liposukciju i umrla, Foto: printscreen/instagram

Nedavno smo pisali o voditeljki koja je smršala 60 kilograma nakon što se podvrgla liposukciji, zbog čega je ostao da joj visi višak kože, a ova naredna priča nažalost nije se završila kako treba.

Mlada, 31-godišnja žena umrla je nakon što su joj radili liposukciju u klinici koja se nalazi u okviru tržnog centra u gradu Kumana na istoku Venecuele. Ana Rosa Mavarez se razbolela nakon što je u subotu uveče bila podvrgnuta minimalno invazivnoj proceduri u ambulanti Marina Plaza.

Ana je preminula nakon komplikacija od operacije
Ana je preminula nakon komplikacija od operacije foto: printscreen/instagram

Mavarez, majka osmogodišnje devojčice i 11-godišnjeg dečaka, hitno je prevezena u medicinsku ustanovu, gde je proglašena mrtvom u nedelju rano ujutro.

Vlasti su uhapsile dr Aleksandra Larošela, koji je navodno operisao Anu, nakon što je u nedelju posetio lokalnu policijsku stanicu kako bi dao izjavu.

"Dr Larošel će biti u pritvoru do 45 dana dok istražitelji pregledaju svoje nalaze. Hirurg je Ani uradio lipolaser", rekla je njena majka Petra Rivero za novinski portal El Pitazo.

Njeno stanje se pogoršalo

Doktor je koristio laser da razbije masne ćelije i zategne opuštenu kožu. Petro je rekla da se njena ćerka žalila na jak bol i da joj nisu davali lekove za lečenje te neprijatnosti. Ona je dodala da je Ana imala sopstvenu lipo pumpu u ustanovi kako bi smanjila otok, ali da je jedna od medicinskih sestara odbila da je koristi.

Ana je proglašena mrtvom u nedelju rano ujutro
Ana je proglašena mrtvom u nedelju rano ujutro foto: Printscreen/instagram

Ana je počela da se grči oko 22.00 i nije intubirana sve do 00.30 kada se dr Larošel pojavio u klinici. Rivero je rekla da umrlica pokazuje vreme smrti njene ćerke u 23 sata i da su dr Larošel i osoblje pokušali da ubede porodicu da pomisle da je još uvek živa.

Porodica je u celoj Kumani tražila kola hitne pomoći koja bi prevezla Anu u drugu bolnicu, ali gde to nije mogla da uradi jer nijedno od ambulantnih kola nije bilo opremljeno kiseonikom. Ona je na kraju prebačena na kliniku u 4.30 ujutro. Lekari su je primili u ustanovu bez vitalnih znakova i konstatovali njenu smrt, piše Žena.rs.

 Doktor je koristio laser da razbije masne ćelije i zategne opuštenu kožu
Doktor je koristio laser da razbije masne ćelije i zategne opuštenu kožu foto: Printscreen/instagram

"Boriću se za svoju ćerku, jer ona nije bila životinja. I baš kao što se to desilo mojoj ćerki, desilo se i mnogima", rekla je Rivero.

Na kraju je sa tugom zaključila strašnu stvar.

"I takve stvari će nastaviti da se dešavaju ako ne se neko ne suprotstavi tom klošaru. To nije bolnica, to je klanica", prenosi Daily Mail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs