ON JE NAJBOGATIJI VLADAR NA SVETU: Živi u najskupljoj vili, ima 7000 automobila, harem od 40 žena i zlatan avion

Sultan od Bruneja dugo godina je zanimljiv javnosti, a mnogi se pitaju šta poseduje najbogatiji vladar na svetu.

Lifestyle
18:48h Autor:
ON JE NAJBOGATIJI VLADAR NA SVETU: Živi u najskupljoj vili, ima 7000 automobila, harem od 40 žena i zlatan avion
Ko je najbogatiji vladar na svetu?, Foto: Profimedia

Sultan od Bruneja pre nekoliko dana našao se u žiži interesovanja nakon što se njegova ćerka princeza Azema udala za princa Bahara. Sultan od Bruneja inače je jedan od najbogatijih vladara na svetu, ima 12 dece, a za svoju mezimicu Azemu priredio je slavlje koje je trajalo 7 dana.

Inače, mladenci u rođačkim odnosima - princ Bahir je Azemin brat od strica, odnosno on je sin rođenog sultanovog brata Džefrija.

Ćerka sultana od Bruneja idala se za svog brata od strica
Ćerka sultana od Bruneja idala se za svog brata od strica foto: Brunei News / Allpix Press / Profimedia

Sultan od Bruneja dugo godina je zanimljiv javnosti, a mnogi se pitaju šta poseduje najbogatiji vladar na svetu.

Izvori tvrde da sultan od Bruneja u svom vlasništvu ima 7.000 luksuznih automobila, a od toga 365 ferarija, 275 lamborginija, 258 aston martina, 172 bugatija, 230 poršea, 350 bentlija, 600 rol rojsova, 440 mercedesa, 265 audija, 237 audija, 237 jaguara, 237 bencina i rovera. I naravno, ovo nije sve!

Sultan živi u kraljevskoj palati koja se prostire na ogromnih dva miliona kvadratnih metara, a prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda ova palata je najveća na svetu.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda ova palata je najveća na svetu
Prema Ginisovoj knjizi rekorda ova palata je najveća na svetu foto: ROSLAN RAHMAN / AFP / Profimedia

Spoljni enterijer čini kupola od dvadeset dvokaratnog zlata, 1.700 soba, pet ogromnih bazena i 257 kupatila. U palati se nalazi i 110 garaža, ima 564 lustera kojima je za rad potrebno 51.000 sijalica.

Palata u kojoj živi nije otvorena za javnost, ali se koristi za važne državne funkcije i specifične muslimanske praznike kada će tokom Ramazanskog bajrama doći oko 110.000 ljudi. Procenjuje se na više od 1,5 milijardi evra, ali verovatno nikada neće izaći na otvoreno tržište, pa će tako cena ostati tajna.

Sultan od Bruneja najbogatiji je vladar na svetu
Sultan od Bruneja najbogatiji je vladar na svetu foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na oko 35 milijardi evra, a pored svih ovih neverovatnih stvari priča se da sultan ima i harem u palati u kojem ima preko 40 žena, gde je organizovao raskalašne žurke. Džefri, sultanov brat je imao jahtu koju je nazvao "Si*e", a dva manja broda krstio je imenima "Bradavica 1" i "Bradavica 2".

Bivša mis Kalifornije i Amerike Šenon Marketić 1997. otkrila je da je bila se*sualna robinja na dvoru, u koju je prvobnitno došla da radi na promociji i marketingu za platu od 3.000 dolara dnevno. Sve se završilo tako što je u realnosti danonoćno bila na usluzi Džefriju, a otkrila je da je bila podvrgnuta ponižavajućem tretmanu i da je 32 dana bila zatvorena u sultanovoj palati.

Sulatn od bruneja često priređuje žurke u palati
Sulatn od bruneja često priređuje žurke u palati foto: ROSLAN RAHMAN / AFP / Profimedia

100 ŽENA U HAREMU

Šenon je pokušala i da tuži sultana i princa pred američkim sudom, ali se to okončalo time što je braći odobren imunitet od zakonskog gonjenja. U sudskim dokumentima stoji i da je Marketićeva svedočila da je pored nje bilo još od 30-100 žena u sultanovom haremu.

Džilijen Loren napisala je i knjigu "Moj život u haremu", gde je iznela istinu o boravku u Bruneju. U harem je došla sa samo 18 godina, a bila je raspologanju princu Džefriju sa još 40-ak drugih devojaka. Otkrila je da ju je posle godinu dana i nakon što je spavala sa njim više od stotinu puta, "poklonio" sultanu koji je insistirao na tome da ga isključivo oralno zadovoljava.

U sultanovom haremu se nalazi preko 100 žena
U sultanovom haremu se nalazi preko 100 žena foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

OŽENJEN ROĐAKOM

Sultan od Bruneja je imao tri žene, od kojih je prva njegova bliska rođaka, koja je radila kao stjuardesa i TV voditeljka. Ima ukupno 12-oro dece, a svoj raskošan način života preneo je i na sinove koji ne zaostaju za ocem. Tako recimo princ Abdul Malika, njegov trećerođeni sin, oženio se 2015, a "Forbs" je ovo venčanje opisao kao "kraljevsko venčanje koje je pobedilo sva kraljevska venčanja". Trajalo je 7 dana, baš kao i nedavno venčanje njegove ćerke.

Još jedan sultanov sin - princ Abdul Matina voli da se kupa u luksuzu i da to javno pokazuje. Važi za Instagram senzaciju, a na ovoj mreži rado deli detalje sa skupih putovanja, jahti, privatnih aviona...

Takođe, i princ Azim, sultanov drugi sin poznat je po tome što organizuje ekstravagantne zabave sa slavnim gostima, uključujući Pamelu Anderson, Dženet Džekson, Maraju Keri i mnoge druge...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs