Krajnje je vreme da naučite da živite zdravo

Opasna dnevna rutina: Zatvorite prozor dok vozite

Na neke svakodnevne stvari najčešće ne obraćamo pažnju jer nismo svesni da nas prilično mogu koštati zdravlja
Lifestyle
15:44h Autor:
Opasna dnevna rutina: Zatvorite prozor dok vozite
Foto: Thinkstock

Uprkos tome što nastojimo da se hranimo i živimo što zdravije, neke stvari koje svakodnevno radimo opasno ugrožavaju naše zdravlje a da toga nismo ni svesni.

Perete zube odmah nakon doručkaČetkanje zuba nakon što ste pojeli neku kiselu hranu, naročito voće i sokove, može da oslabi zubnu gleđ caklinu, a utiče i na njihovu boju. Preporuka je da posle doručka usta prvo dobro isperete vodom i da ih tek nakon 40 minuta dobro operete.

OVDE saznajte koje tri jutarnje navike vam mogu uništiti dan.

Obrok u mikrotalasnoj podgrevate u plastičnim posudamaŠtetne materije koje s plastike mogu da pređu na hranu mogu loše da utiču na spermu i hormone. Zato obroke koje želite da podgrejete u mikrotalasnoj pećnici stavite u staklene ili keramičke posude predviđene za to.

Piće nakon posla

Svakodnevni ili učestali odlasci na piće s kolegama po završetku napornog radnog dana štete na dva načina. Osim što je veća verovatnoća da pod uticajem alkohola izazovete saobraćajnu nesreću, redovno ispijanje alkohola može polako, ali sigurno preći u zavisnost.

Vozite se u automobilu s otvorenim prozoromZagađen vazduh na putevima veoma je opasan po zdravlje zbog silnih gasova koje ispuštaju automobili. Oni mogu da izazovu glavobolje i probleme sa srcem. Zato sledeći put povedite računa da bar na mestima gde je saobraćaj gust, kao i u tunelima, zatvorite prozor u kolima!

Čitate mejlove pre spavanjaOsobe koje zbog posla koriste svoj pametni telefon posle 21 sat ili koje nakon tog vremena dugo surfuju internetom bude se umorne, pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu u Floridi. Premalo sna može da poveća smrtnost od moždanog udara, a donosi i neke druge zdravstvene probleme.

Kada ležete i kada ustajete ima veze sa inteligencijom. Više o tome saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs