SRPKINJU DANU LJUBOMORNA ŽENA JE ŽIVU ZAPALILA: Imala je preko 200 operacija, a danas svi zaneme kada vide kako izgleda

Srpkinja Dana koju su polili kiselinom danas izgleda nestvarno dobro, ali iza nje je 10 godina borbe da svoj život vrati u normalu.

Lifestyle
Autor:
SRPKINJU DANU LJUBOMORNA ŽENA JE ŽIVU ZAPALILA: Imala je preko 200 operacija, a danas svi zaneme kada vide kako izgleda
Žena zapalila Srpkinju Danu iz Australije zbog lepote, Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre 11 godina Srpkinju Danu Vulin (37) napala je ljubomorna žena i živu je zapalila. Razlog je bio to što je bila lepa, te je izgledom privlačila pažnju muškaraca. Natali Dimitrovska, žena koja je zapalila Danu, smatrala je opravdanim napad jer je na kućnoj zabavi "uhvatila" supruga kako priča sa Vulinovom.

Polila je benzinom s namerom da joj uništi lepo lice

Ona je te večeri došla do Dane koja je odmarala i izbezumljena od ljubomore zahtevala da joj kaže gde joj je suprug iako on nije imao nikakve veze sa lepoticom srpskog porekla. U naletu besa uzela je bocu sa medicinskim benzinom i polila je sa namerom da, kako je tada govorila "uništi njeno lepo lice".

"Mahala je rukom, a potom je zamahnula s hemikalijom i prosula mi je po licu, rukama, prsima, svuda iznad struka. U sekundi me je zahvatila i vatra, u sekundi je sve bilo u plamenu - rame, trbuh, prsa… Vatra se proširila na glavu, kosa mi je planula u sekundi, a dok sam dohvatila nešto da skinem hemikalije koje su me grizle s lica, već su mi i ruke gorele", napisala je Dana u knjizi "Worth Fighting For".

Ona se instinktivno bacila na pod i počela kotrljati, ali je tako samo proširila vatru i na područje oko svoga tela.

Dana nakon i tokom operacija
Dana nakon i tokom operacija foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Bol je bila nepodnošljiva, ali sam kroz vrištanje čula da Natali i Danijel beže i smeju mi se… Smejali su se dok sam ja živa gorela i to je bilo još jezivije, nisu osećali kajanje… Kad sam uspela da ustanem, vatra je bila još gora, nisam mogla ni da razmišljam od siline bola. U panici sam se nagnula nad lavabo i pokušala da ugasim vatru polivajući se."

Dana Vulin nakon 200 operacija
Dana Vulin nakon 200 operacija foto: Profimedia

Dana je nastavila da vrišti i doziva pomoć dok je njen pas cvileo. Bila je svesna da joj hitno treba pomoć, inače, neće preživeti.

"Dok sam pokušavala da dođem do ulaznih vrata, osećala sam kako mi koža pada s prstiju. Uspela sam da ih otvorim i da dođem do susednog stana. Lupala sam po vratima i vikala", napisala je Dana u knjizi.

Njen vapaj čuo je slučajni posetilac teretane po imenu Deni Erikson. Kako kaže i sama Dana, da nije bilo njega, ona danas ne bi bila živa. Pozvao je hitnu pomoć i ostao sa njom sve dok nisu stigli, a nakon toga u bolnici je bila dva dana u veštačkoj komi zbog saniranja teških rana.

Preko 200 operacija, a 2,5 godine je nosila masku

Dimitrovska je osuđena na 17 godina zatvora, a kasnije je i njen suprug završio iza rešetaka zbog niza kriminalnih radnji. Kada je reč o Dani, ona je je morala da prođe niz medicinskih zahvata i gotovo 200 operacija kako bi sanirala povrede.

Dve trećine tela bilo joj je unakaženo opekotinama trećeg stepena i 2,5 godine je nosila masku za lice koja joj je, između ostalog, pomagala u zarastanju rana. Godinu i po dana je provela u bolnici, a koža na prstima joj je kompletno zamenjena tri puta.

Dana međutim danas oduševljava svojim izgledom. I doktori i njeni najbliži iznenađeni su njenim oporavkom.

Oporavak u koji niko nije verovao

"Niko nije mislio da je fizički moguće oporaviti se toliko", izjavila je Dana za "Daily Mail Australia". Ona je pre o sebi govorila kao o "modernom Frankenštajnu" i da je "hodajuća reklama" za čuda koja čini moderna medicina.

Inače, posvetila se kozmetologiji, te ima svoju kliniku u Australiji na kojoj pokušava da pomogne svima koji se suočavaju sa problemima na koži ili prolaze kroz slične stvari kroz koje je i ona prolazila.

Baš iz tog razloga, posvetila je svoj život da pomogne drugima, a mnogi joj ukazuju poverenje baš iz razloga kako danas izgleda.

Dana je danas prezadovoljna svojim izgledom
Dana je danas prezadovoljna svojim izgledom foto: FAMO / Backgrid Australia / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs