KOLIKO ZAISTA ZARAĐUJU GLUMCI FILMOVA ZA ODRASLE? Cifra će vas inenaditi, a jedna stvar se posebno naplaćuje

Mnogi su ubeđeni da glumci filmova za odrasle zarađuju basnoslovne cifre, ali istina je potpuno drugačija.

Lifestyle
Autor:
KOLIKO ZAISTA ZARAĐUJU GLUMCI FILMOVA ZA ODRASLE? Cifra će vas inenaditi, a jedna stvar se posebno naplaćuje
Koliko zarađuju glumci filmova za odrasle?, Foto: Printscreen/instagram/ lanarhoades

Industrija filmova za odrasle prepuna je tajni i brojnih pretpostavki. Dok jedni misle da je najlakše skinuti se i imati odnose pred kamerama, drugi uopšte ne mogu ni da zamisle koji su uslovi pod kojima se to radi.

Mnogi misle da su zarade glumaca koji snimaju ovakvu vrstu filmova basnoslovne, ipak stvarnost je potpuno drugačija. Derek Hej iz "LA direkt modelsa", jedan je od vodećih agenata u ovoj industriji, a on je otkrio da su zarade daleko od onoga što ljudi misle i da su prilično niske.

Zarade glumaca iz filmova za odrasle daleko su od očekivanih
Zarade glumaca iz filmova za odrasle daleko su od očekivanih foto: Shutterstock

On u svojoj firmi ima preko 2.000 zaposlenih glimaca, kako muških tako i ženksih, a kako kaže honorar zavisi od toga koliko daleko su spremni da idu.

Kako je Derek istakao mnogo bolje zarađuju žene, jer one uglavnom imaju glavnu ulogu, dok su muškarci samo sporedni akteri. Razlog toga leži u činjenici da publiku filmova za odrasle čine 70% muškarci, a samo 30% žene.

Takođe, on je otkrio da glumice zarade oko 1.000 dolara za intimnu scenu sa muškarcem, dok za tako nešto sa ženom mogu da zarade do 700 dolara. Kako napominje cene variraju u zavisnosti od toga da li glumica ili glumac poznat, kako izgleda, koliko ima godina i da li će njihov agent znati da se izbori za bolji honorar.

Žene su daleko bolje plaćene od muškaraca
Žene su daleko bolje plaćene od muškaraca foto: Printscreen/instagram

"Ženi se, iz bilo kojih posebnih razloga - poput snimanja njene prve analne scene, prve međurasne scene, prve scene sa tri, četiri ili pet muškaraca i slično, takve scene posebno i dodatno naplaćuju", rekao je Hej za Independent, ističući da se obično radi o sumi između 2.000 i 6.000 dolara.

S druge strane muškarci koji se pojavljuju u ovakvoj vrsti filmova zarađuju daleko manje, a njihov honorar iznosi skromnih 100 do 150 dolara po filmu. Derek još jenom na pominje da je to upravo iz razloga što se scene uglavnom fokusiraju na žene, njeno telo, lice i genitalije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs