Čuvajte se

Uvek na oprezu: Ove tri stvari nikako ne treba da nosite u svojoj tašni!

Pasoš nikako nemojte nositi sa sobom, već uradite fotokopiju, a nošenje samo jednog čeka smanjiće rizik od pljačke, a i izbeći ćete nepotrebne troškove
Lifestyle 30.07.2014. - 22:35h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Kad se umorni vratite kući posle napornog radnog dana, kupovine i obavljanja drugih sitnih, svakodnevnih poslova i obaveza, sigurno ste najmanje raspoloženi za generalno spremanje svoje tašne.

 

Međutim, da biste se zaštitili od rizika kojima smo svakodnevno izloženi, počevši od džeparenja u gradskom prevozu do različitih prevara, falsifikovanja dokumenata i krađe identiteta, važno je da u tašni nikad ne nosite ove tri stvari.

 

A šta bi svaka žena trebala da ima u svojoj torbi, pročitajte OVDE.

 

Račune od plaćanja kreditnim i platnim karticama

 

Na njima se mogu naći i podaci u vezi sa vašim karticama, koje vešti prevaranti mogu da iskoriste. Takođe, na njima je verovatno vaš potpis koji se može falsifikovati.

 

Čekovna knjižica

 

Vrlo je neoprezno nositi desetak čekova sa sobom, naročito ako još imate običaj da ih potpisujete tako u svežnju, pa sledeći uvek nosi otisak vašeg prethodnog potpisivanja. Ako planirate kupovinu, ponesite jedan ček, a ostale ostavite kod kuće. Osim što je sigurnije, ograničiće vašu kupovinu na planiranu, pa neće biti neočekivanih i nepotrebnih izdataka.

 

Koje zdrave grickalice treba da nosite sa sobom u torbi, saznajte OVDE.

 

Pasoš

 

Nemojte nositi pasoš sa sobom ni u zemlji u kojoj živite, a kamoli kad ste na godišnjem odmoru. Ostavite ga u hotelu, u sefu, a sa sobom nosite samo njegovu fotokopiju. Ne biste voleli da na graničnom prelazu shvatite da nemate jedini validni dokument, a ne bi vam bilo zanimljivo ni da se neko posluži vašim identitetom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...