Svaka čast

Prava inspiracija: Unakažena žrtva napada kiselinom nastavlja sa životom i spremna je da se zaljubi!

Mlada žena je dospela u žižu javnosti 2012. jer je njena nekadašnja prijateljica Meri Konje bacila kiselinu na nju, kada se vraćala sa posla. Kao posledica užasnog napada, 22-godišnjoj devojci su sprženi kapci, obrve i deo kose
Lifestyle
16:48h
Prava inspiracija: Unakažena žrtva napada kiselinom nastavlja sa životom i spremna je da se zaljubi!
Foto: Printscreen / Youtube

Naomi Oni, žrtva napada kiselinom koji je ostavio njeno lice doživotno unakaženim otkrila je da je ponovo počela da izlazi i da je spremna da pronađe ljubav.

Mlada žena je dospela u žižu javnosti 2012. jer je njena nekadašnja prijateljica Meri Konje bacila kiselinu na nju, kada se vraćala sa posla.

Kao posledica užasnog napada, 22-godišnjoj devojci su sprženi kapci, obrve i deo kose.

Meri je tokom napada nosila burku (veo koje nose muslimanke) kako bi sakrila svoj identitet, ali je kasnije osuđena je na 12 godina zatvora za ovaj zločin.

Naomi je otkrila da, kada se pogledala u ogledalu nakon incidenta, poželela da se ubije i pomislila je da nijedan muškarac neće hteti da je oženi.

Da nesreća ne ide sama dokazuje i to što ju je tadašnji dečko ostavio dva meseca nakon napada, zbog čega je brinula da je više nikada neće biti privlačna muškarcima.

Od tada, lekari su mukotrpno radili na njenom izgledu i to joj je dalo novu energiju, pa je čak opet počela da izlazi na sastanke. Iako joj poslednja veza nije uspela, Naomi objašnjava da su dotični muškarac i ona ostali prijatelji i da joj je ta veza učinila mnogo za njeno samopouzdanje.

"Rekao mi je da sam divna i potpuno me je iznenadio - prišao mi je na ulici i rekao da je čitao o mojoj priči, da sam prava inspiracija i da hoće da me izvede. Stvari nisu uspele, ali smo sada prijatelji i to je pojačalo moje samopouzdanje. Odgovara mi to što sam sada sama, ali sam spremna da se zaljubim u pravu osobu", izjavila je Naomi.

Prisećajući se napada

, ona je objasnila da je izašla na svojoj autobuskoj stanici u Londonu i osetila nečije prisustvo, pre nego što je videla osobu sa burkom. Zatim je osetila opekotine od kiseline kojom je polivena, i koja ju je ostavila obeleženom do kraja života.

Kamere za video nadzor zabeležile su Meri koja je pratila Naomi kada se ona vraćala sa posla. Policija smatra da je Konje bila ljubomorna na izgled svoje drugarice i da je zbog toga mesecima planirala napad.

Meri je išla toliko daleko da je čak tvrdila kako je Naomi od nje tražila da je polije kiselinom, da bi kopirala napad koji se 2008. desio engleskoj manekenki Kejti Pajper.

Inače, Meri i Naomi su bile prijateljice od srednje škole, ali su se posvađale 2011. kada je Naomi navodno optužila Konje da je njenom dečku slala poruke i nazvala ju je "odvratnim monstrumom".

Uprkos svemu, Naomi je nastavila da radi u modnoj industriji i smatra da joj incident nije uništio život:

"Momak sa kojim sam izlazila je video više od mojih ožiljaka, video je kakva sam osoba, a zbog toga sam shvatila da napad ne mora da mi uništi život."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs