PROČITAJTE!

AKO STE SE RAZOČARALI U LJUDE I ŽIVOT, OVE REČI MORATE DA ČUJETE: Tri neprocenjiva saveta Paula Koelja!

Ako ste više puta u životu bili razočarani, ovo su reči koje će vas motivisati da se izdignete iz svega i ostavrite svoje snove!

Lifestyle
Autor:
AKO STE SE RAZOČARALI U LJUDE I ŽIVOT, OVE REČI MORATE DA ČUJETE: Tri neprocenjiva saveta Paula Koelja!
Foto: Instagram/paulocoelho

U životu posoje izbori i putevi koji često nisu jednostavni i laki. Kada se dogodi razočaranje, izgubimo veru u sebe i suočavamo se sa stalnim preprekama, važno je da ne ostanete u tom mračnom krugu, već da osvestite - u životu se uvek sve menja, pa je uvek moguće i napraviti promenu nabolje, piše Lovesensa.rs.

Čak i kada mislite da je sve krenulo nizbrdo, sigurno je da imate snage da čvrsto stanete na svoje noge i ostvarite ono što želite. Da je u životu magija promene moguća i da se želje ostvaruju uprkos izazovima poručuju nam i inspirativna dela pisca Paula Koelja, a posebno delo "Alhemičar".

Donosimo vam 3 moćna citata Paula Koelja koji će vam pomoći da verujete u sebe, budete inspirisani i vidite lepotu života - divne reči za sve one koji su se razočarali u životu i žele promenu nabolje:

GODINE JE PROVEO NA PSIHIJATRIJI I U ZATVORU, ZBOG DROGE BIO NA IVICI ŽIVOT: Bizarna prošlost Paula Koelja! (FOTO)

Paulo Koeljo
Paulo Koeljofoto: EPA / Claudio Onorati

1. "Postoji jedna velika istina na ovoj planeti: bez obzira ko ste i šta radite, kada nešto istinski želite, to ćete i ostvariti, jer je takva želja nastala u duši univerzuma. I to je vaša svrha na zemlji."

Činjenica je da, ako je želja stvarna, ako ne dolazi samo iz uma, nije imitacija nekoga, već dolazi direktno iz vašeg srce, onda će se sigurno ostvariti.

2. "Morate da birate između onoga na šta ste navikli i onoga što vas privlači."

Umesto da ostanete zarobljeni u zoni komfora, promena života se postiže kada izaberete ono što vas privlači. Navika je već poznata i utabana kolotečina, ona nas čini svojim "robom" i pretvara naš život u rutinu iz koje se teško iščupamo. Izaberite da krenete putem vaše sreće, uprkos tome što vam možda sada izgleda kao rizik. Pokušajte, pređite granice i uspeh je uvek moguć! Birajte uvek ono što želite i što vas ispunjava.

3. "Recite svom srcu da je strah od patnje gori od same patnje. I da nijedno srce nikada nije stradalo kada krene u potragu za svojim snovima, jer je svaka sekunda pretrage sekundarni susret sa Bogom i sa večnošću."

Svi se plašimo da ispunimo svoje najdraže snove, jer nam se čini da ih nismo dostojni ili da ih ionako nećemo moći da ih ostvarimo. Strah je ono što najčešće sprečava ljude da ostvare svoje iskrene snove i ciljeve. Ali ima li smisla plašiti se nečega što nam može ulepšati život? Ako se plašite i stojite u mestu, već ste izgubili, ali ako pokušate da ostavrite svoj san, šanse da budete pobednik se značajno uvećavaju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs