NEVEROVATNA ŽENA

GODINAMA JE MALTRETIRALI, SA 13 NAPUSTILA ŠKOLU, DANAS SE KUPA U LUKSUZU: Neverovatna sudbina najmlađe milionerke!(FOTO)

"Mnogi bi rekli da je pogrešno dopustiti tako mladom detetu da odustane iz škole, ali ja sam primer da vam ne treba nikakav sertifikat da uspete u životu", kaže ona

Lifestyle
19:43h Autor:
GODINAMA JE MALTRETIRALI, SA 13 NAPUSTILA ŠKOLU, DANAS SE KUPA U LUKSUZU: Neverovatna sudbina najmlađe milionerke!(FOTO)
Foto: Printscreen Instagram / kg_katiegodfrey

Kejti Godfri (32) je jedna od uspešnijih britanskih preduzetnica, a sa samo 24. godine bila je proglašena za najmlađu milionerku u Engleskoj. Ima devet akademija lepote širom zemlje. Takođe ima i jedan salon lepote, a proizvodi i niz različitih profesionalnih alata za ulepšavanje, kao i veštačke trepavice. Kejti kaže da je zahvalna majci što ju je povukla iz škole. "Moja mama Karen je postupila dobro. Mnogi bi rekli da je pogrešno dopustiti tako mladom detetu da odustane iz škole, ali ja sam primer da vam ne treba nikakav sertifikat da uspete u životu. Škola vas ne uči preduzetništvu i ekonomiji. Nije sve u standardnom školovanju", rekla je Kejti, koja je školu napustila zbog vršnjačkog nasilja kome je bila izložena.

Takođe, ova upešna preduzetnica sa "San" je govorila i o svom početku: "Sa 14 godina su me kontaktirali iz jedne agencije za modeling. To mi je mnogo pomoglo, a u poslu manekenke mnogo sam naučila i postavila sam osnove za svoj privatni posao. Sa 16 godina sam krenula na kurseve i sa 18 sam osnovala sopstvenu modeling agenciju. Međutim, imala sam i san da otvorim svoj solarijum do svoje 30. godine. Podigla sam kredit i pozajmila ostatak od roditelja i rešila da iskombinujem solarijum sa poslom manekenke. Posle šest meseci, zatvorila sam agenciju za modeling i okrenula se samo industriji lepote. Otvorila sam salon i tako je počelo. Bilo je teško u početku, naravno. Bio je to nov salon, tek je trebalo da izgradim reputaciju i okupim klijente. Bila sam u dugovima do guše. Dala sam sebi rok pet godina da isplatim sve i uspela sam u tome. Upravo mi je pomoglo to što nemam izlaza - znala sam da moram da izguram sve", rekla je.

"Sada zarađujem milione. Nekad i dalje ne mogu da verujem da sam toliko uspešna. Iz ove perspektive sam zahvalna svojim mučiteljima, jer da nije bilo njih ja ovo ne bih postigla. Danas i sama imam ćerku, i kada bi želela da se ispiše iz škole, u potpunosti bih je podržala jer znam da škola nije garancija za uspeh", izjavila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs