Tragedija

Slika koja je rasplakala internet: Dečaka sahranili njegovi omiljeni superheroji (FOTO)

Kovčeg petogodišnjeg Brejdena Dentona iz Indijane, SAD, na poslednji počinak su nosili njegovi omiljeni superheroji, a među kostimiranima je bio i dečakov ujak
Lifestyle
03:26h
Slika koja je rasplakala internet: Dečaka sahranili njegovi omiljeni superheroji (FOTO)
Foto: Printscreen / Youtube

Petogodišnji Brejden Denton iz Indijane, SAD, je preminuo 8. maja nakon teške borbe sa tumorom mozga, a njegova majka Stejsi smatra da nije mogla da osmisli adekvatniju sahranu za svog dečaka nego da bude bude okružen herojima koje je toliko voleo.

"Sve vreme dok sam gledala kako nose Brejdena, mislila sam o tome kako od gore to on posmatra i misli koliko je ovo kul", rekla je ožalošćena majka, i dodala: "To je bio njegov svet i on bi to želeo".

Dečak je sahranjen pomoću Ajronmena, Betmena, Supermena, Tora, Hulka i najomiljenijeg od svih - Supermena.

"Bilo mi je užasno teško, ali uradio sam to zbog njega", rekao je njegov ujak Kori, koji je u kostimu Tora nosio kovčeg svog sestrića.

"Vodio sam ga da zajedno gledamo Supermena i on je za tu priliku obukao njegov kostim. Sve filmove o Ajronmenu smo gledali zajedno", izjavio je dečakov ujak.

Brejden je bolovao od retkog i agresivnog oblika tumora mozga, glioma, od kojeg oboljevaju deca. Sa tom dijagnozom umre 90 odsto dece u roku od 18 meseci. Majka dečaka odlučila je da donira tumor istraživačima u naučne svrhe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs