Životna priča

KO JE GURU MOHANĐI, KOJEM PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC BEZUSLOVNO VERUJU: Izgubio ćerku i brak, pa doživeo prosvetljenje!

Mohanđi je sarađivao u raznim huanitarnim akcijama, druženjima i misijama sa porodicom Đoković i Divac, a nedavno je sa Jelenom Đoković posetio Kosovo i Metohiju u želji da pomogne deci u Velikoj Hoči

Lifestyle
Autor:
KO JE GURU MOHANĐI, KOJEM PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC BEZUSLOVNO VERUJU: Izgubio ćerku i brak, pa doživeo prosvetljenje!
Foto: Instagram / mohanji balkan

Indijski guru Mohanđi postao je inspiracija mnogim ljudima u Srbiji, a blisko sarađuje i sa Novakom i Jelenom Đoković, kao i sa porodicom Divac, piše Sensa.

Mohanđi ima zvanični sajt na srpskom i proširio je svoje učenje na Balkan, a njegova supruga Devi Mohan koja je poreklom iz Srbije takođe je uključena u njihovu zajedničku misiju, a to je širenje vibracija ljubavi, mira, solidarnosti i srećnog života.

Mohanđi je sarađivao u raznim huanitarnim akcijama, druženjima i misijama sa porodicom Đoković i Divac, a nedavno je sa Jelenom Đoković posetio Kosovo i Metohiju u želji da pomogne deci u Velikoj Hoči.

Kako navode na Instagram stranici mohanji_balkan, Mohanđi je posetio spomenike srpske kulture i duhovne baštine, obišao je manastire obišao je manastire Gračanica, Pećka Patrijaršija i Visoki Dečani."Dok živimo svoj život, moramo se setiti da mir, saosećanje, ljubaznost, prihvatanje i mnogi rafiniraniji aspekti našeg postojanja postoje u nama i moramo ih negovati. Kada negujemo više aspekte svog postojanja, niži aspekti opadaju. Kada dobrota raste, podele se završavaju." - izjavio je Mohanđi nedavno u intervjuu za Sensa magazin.

Mohanđi je svoje učenje preneo na Internet i društvene mreže, ima svoj sajt na srpskom, besplatne meditacije na Youtube, pa čak i aplikaciju preko koje pratiocima šalje dobre vibracije čak i kada je udaljen od njih na drugom kraju sveta. "Pravo bogatstvo dolazi od onoga što dajemo ovoj planeti, a ne kroz ono što od nje uzimamo", istakao je Mohanđi.

Nakon što je 2000. godine izgubio ćerku u saobraćajnoj nesreći i doživeo krah braka, ostao je bez novca i njegov život mu je doneo brojne izazove i oluje. Kako se navodi, 2007. godine doživao je snažno "Šiva iskustvo" i započeo je put duhovnosti i mira, a kako se navodi na njegovom zvaničnom sajtu Mohanđi je humanitarista koji širi ljubav, čistoru srca, reči i dela, hodajući putem "ahimse" (nenasilja).

"Nemate na raspolaganju vreme iz prošlosti, niti vam je budućnost trenutno na raspolaganju. Vi imate samo sadašnjost, upravo ovaj trenutak. Kada počnete da prihvatate sadašnjost i kada znate da imate samo ovo vreme da iskusite sve što ste želeli da iskusite, nećete se osećati sebično i egocentrično. Imamo na raspolaganju svaki izbor, svaki razlog i pravo da ne patimo. Sebičnost i sve slično tome povezani su sa nesigurnošću, i povezani su sa instinktom preživljavanja. Samo višom svešću možemo ovo prevazići i stvoriti bolji svet oko sebe."

Njegove lekcije o ličnom razvoju uticale su na mnoge ljude, a u svojim predavanjima često navodi koliko je važno razviti ljubav prema sebi, da bismo mogli čisto i potpuno da vodimo druge, kao i da život postaje mnogo lepši ako se oslobodimo tereta prošlosti i neuzvesne budućnosti, već živimo SADA i OVDE.

"Kada počnemo nesebično da prihvatamo, poštujemo i volimo sebe, počećemo da volimo svako drugo biće spontano i bez napora. Ovo čini veliku razliku u nama, kao i u svetu oko nas. Telo i duša su međusobno povezani, potrebni su jedno drugom za izražavanje i za iskustva. Pored toga, vrlo su odvojeni i znaju da su odvojeni. Kada dođemo u tu svest, znamo ko smo i počinjemo da živimo taj život. Bilo koji aspekt života je nebeski ples. Kada počnemo da osećamo taj nebeski ples, oko sebe vidimo samo onaj nebeski ples koji se naziva život. Život pleše kroz različite forme, a te forme su sjedinjene u univerzumu." - izjavio je nedavno Mohanđi za Sensa magazin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs