Korisno znati

10 osnovnih Feng Šui saveta: 4. je posebno važan!

I samo sklanjanje viška nameštaja i ostalih nepotrebnih detalja, a naročito onih čiji je vek trajanja odavno prošao, dobar je početak
Lifestyle
15:26h Autor:
10 osnovnih Feng Šui saveta: 4. je posebno važan!
Foto: Thinkstock

Bez obzira kakvo mišljenje imate o Feng Šui filozofiji, mora se priznati de se temelji na nekim odličnim principima. Sledeća pravila se ubrajaju u ona koja bi trebalo da sledite nezavisno od toga da li potiču od Feng Šui ili iz nekog drugog izvora.

1. Manje je višeI samo sklanjanje viška nameštaja i ostalih nepotrebnih detalja, a naročito onih čiji je vek trajanja odavno prošao, dobar je početak. Održavajte stan urednim i bez nepotrebnih hrpa stvari.

2. Ključ je u bojamaVažno je da ste okruženi bojama koje vam se sviđaju i koje vam bude pozitivno raspoloženje.

OVDE pročitajte osnovne Feng Šui boje za venčanje.

3. Voda je dobra

Protočna voda (fontane) stimulišu vašu kreativnost. Voda je drevni simbol za bogatstvo i blagostanje.

4. Svež vazduh je isceljujućiUstajao vazduh loš je za vašu energiju, pa redovno provetravajte prostorije. Otvorite prozore kad god možete.

5. Biljke u dom unose smirenostBiljke imaju umirujući uticaj i zrače snažnom smirujućom energijom. Takođe, odlični su pročišćivači vazduha.

OVDE pročitajte kako detalji u stanu utiču na seksualni život.

6. Ogledala dodaju prostorOgledala stvaraju iluziju većeg prostora, pa su odlična za kancelarije i hodnike. Takođe, unose svetlost u dom.

7. Stavite sat pravilnoPripazite da vam sat ne stoji nakrivljeno. Dobro je da ga smestite u kuhinju ili dnevni boravak. Postavljanje u hodnik se ne savetuje.

8. Održavajte stan čistimSvim prostorijama potreban je neometan protok energije, a to je nemoguće dok je stan neuredan.

OVDE pročitajte Feng Šui savete za putovanje i prijatan odmor.

9. Spavaća soba je važnaU spavaćoj sobi energija bi trebalo da bude prizivajuća, umirujuća, a istovremeno uzbudljiva. Izbacite električne aparate iz sobe i stvorite apsolutno opuštajuću atmosferu.

10. Neka kuhinja bude vedraKuhinji treba mnogo svetlosti. To možete da postignete postavljanjem nekoliko izvora svetlosti. Žuta je popularan odabir u mnogim kuhinjama uređenim po Feng Šui principima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs