SKANDALOZNO PONAŠANJE

SKANDAL NA SAHRANI, PIJANI SVEŠTENIK ODRŽAO OPELO: Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski?!

Hrvatski sveštenik održao je nesvakidašnje opelo tvrdi jedna žena sa ostrva Molat u hrvatskom delu Jadrana

Lifestyle
13:37h Autor:
SKANDAL NA SAHRANI, PIJANI SVEŠTENIK ODRŽAO OPELO: Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski?!
Foto: Profimedia

Jedna neimenovana žena ispričala je za hrvatske medije kako je sveštenik iz crkve Pohođenja Blažene Device Marije sa ostrva Molat održao je nesvakidašnje opelo na Istu u alkoholisanom stanju.

Ona je opisala njegovo skandalozno ponašanje na poslednjem ispraćaju njenog dede.

''Pola sata pre početka sahrane, ovaj sveštenik je došao u moju kuću da izrazi saučešće. Bio je vidno pijan. Osim što se videlo da jedva stoji na nogama, od njega je dopirao miris alkohola. Hteo je da nazdravi pre sahrane, ali zbog stanja u kojem je bio, nisam ga pustila u kuću. Opelo je kasnilo desetak minuta jer je on prvo tražio naočare pa smrtovnicu, zatim knjižicu'', prepričala je za Zadarski list.

sahrana
foto: Profimedia

Takođe, sahranu je ''začinio'' vrlo netradicionalnim delovima molitva za pokojnike. Opelo je počelo čitanjem Heraklitove filozofije, pa je sveštenik rekao da sve teče, ''život počinje začećem, seksom''. Nije bilo dovoljno što je jednom rekao, već je istu reč ponovio čak pet puta. Međutim, tu nije bio kraj. Počeo je da viče na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski i pridržavanja epidemioloških mera, rekao je da svi izgledaju kao Zorro, da nisu normalni, pa je počeo pevajući moliti koronavirusu.

Naslonio se na sanduk koji je bio na kolicima. Kolica sa sandukom su se pomerila, krst koji je bio naslonjen je pao zajedno sa svim cvećem'', govori te ističe da su tada okupljeni počeli da izlaze iz crkve jer nisu mogli da gledaju, a ni da slušaju sveštenika.

Zatim se naljutio na okupljene i zapretio da će zaustaviti opelo, ako svi ne budu mirni. ''Zbog svojeg pijanog stanja neke delove je ponavljao, neke izostavio i izbacio, a za papu je rekao Benedikt koji nije papa od 2013. godine, umesto Franjo.''

Jedini normalniji deo bio je čitanje iz Biblije, ali ni tada sveštenika nisu mogli razumeti zbog pijanog stanja.

Zadarska nadbiskupija upoznata je sa slučajem te je sveštenik pozvan na razgovor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs