Jaka volja može sve

KIRA IMA 45 GODINA I JEDINA JE BODIBILDERKA U INDIJI: Smršala 26 kilograma, postala trener, za sebe se borila kao lavica

Niko nije mogao da stane na put majci dvoje dece koja je odlučila da vežba i postane zdrava

Lifestyle
Autor:
Foto: Printscreen/youtube/ Mic tv

Kira Dembla iz Indije, imala je samo 33 godine kada joj je dijagnostikovan krvni ugrušak. Majka dvoje dece nije mogla da zamisli da joj se to dešava.

 

"Bila sam šokirana, kao i moj suprug. Tada sam se pogledala u ogledalo i shvatila sam da se moj izgled promenio tokom decenije. Tada sam imala 75 kg i nisam nimalo ličila na sebe od perioda pre udaje. Počela sam da osećam mučninu zbog lekova koje sam pila. Pitala sam se šta to radim sa svojim životom i telom," priča Kira.

 

Danas ona ima 45 godina i šampion je bodibildinga. Pored toga, ona je i kondicioni trener za poznate, di žej, planinar sa stažom od tri uspona do bazbog kampa na Mont Everestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiran dembla (@kirandembla)

 

"Kada su mi dijagnostikovali bolest, prvo sam počela da se bavim jogom. A onda sam se upisala u teretanu u komšiluku. Počela sam da treniram i za šest meseci sam smršala 24 kilograma. Osećala sam se lako i mlado. Tada sam pohađala kurs za trenera, te sam otvorila svoju teretanu."

 

Ubrzo je počela da trenira poznate glumce i glumice za njihove uloge. Ali Kira nije htela tu da stane. Odlučila je da "nabaci mišiće", te da se takmiči u bodibildingu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiran dembla (@kirandembla)

 

 

"Ljudi su komentarisali moje bicepse, govorili su da to nije ženstveno. Drugi su mi govorili kako sam se pretvorila u muškarca, dok su drugi komentarisali haljine koje sam nosila na takmičenju. Ali nisam dozvolila da mi to stane na put, pa sam 2013. godine bila jedina žena koja je direktno ušla u Svetsko prvenstvo u bodibildingu koje se održavalo u Mađarskoj," kaže Kira.

 

15 dana pre takmičenja u njihovoj porodici je došlo do smrtnog slučaja, a na sahranama u Indiji je običaj da se jede meso.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kiran dembla (@kirandembla)

 

"Pravilo je da se nedelju dana pre treninga slabo pije voda, te da se drži dijeta. Ali u običaj u mojoj zemlji je bio da tokom sahrane svi sedimo ispred kuće i jedemo meso i jela koja nisu vegetarijanska. Suprug je stao uz mene i uspela sam nekako da stignem do prvenstva.  Zauzela sam šesto mesto i osvojila sam titulu za najlepše telo," kaže Kira.

 

Međutim, Kira nema mogućnost da se u svojoj zemlji bavi bodibildingom jer ženama u Indiji nije dozvoljeno da nose bikini na takmičenjima. U međuvremenu, ona se bavi muzikom, planinarenjem i fotografijom.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...