Istina

3 stvari koje se dešavaju ženi sa 40 godina: Ključne stvari se menjaju!

Ženu koja je prešla četrdestu možeš poznati po ovome

Lifestyle
Autor:
3 stvari koje se dešavaju ženi sa 40 godina: Ključne stvari se menjaju!
Foto: Shutterstock

Sela sam u taksi presrećna. Radovala sam se ponovnom radu iz kancelarije. Ne mogu da se setim, ali mi se čini kao da sam nešto pevušila.

"Raduj se još malo, ali neće to da potraje..." promrmljao je taksista.

"Molim?" upitala sam šokirano.

"Za desetak godina bićeš namrgođena žena, kao i sve matorke," rekao je skoro besno, piše Stil.kurir.rs

Nisam komentarisala. Sa ludim čovekom nisam htela da se svađam, ali njegove reči mi nisu dale mira. Danima sam razmišljala o njima. Istina je da ću, za nešto manje od deset godina, napuniti četrdeset. Šta se dešava sa ženama koje napune četrdeset?

Seks je daleko bolji nego u tridesetim

Nedavno sam naišla na neke naučne studije koje kažu da najbolji seks nije u mladosti, već u dobi između 32 i 46. godine. Tada žena zna šta joj prija, kako da dođe do vrhunca, ona poznaje svoje telo...

Brak više i nije najvažnija stvar na svetu

Poslednjih godina, najčešće se razvode žene u četrdestim. Deca su već malo odrasla, a par je verovatno shvatio kako nema mnogo toga zajedničkog. Sa oko četrdeset godina, u 65% slučajeva, žena je inicijator razvoda. Razlog je što u ovim godinama žena postaje pragmatična i manje sklona samopožrtvovanju. Jednostavno rečeno, umori se da sve nosi na svojim plećima.

Ima vremena za sebe

U savremenom svetu, žena u četrdesetim već ima decu starosne dobi od 10 + godina. Deca su samostalnija, a žena dobija mnogo više slobodnog vremena. Ovo je čisto ženska karakteristika, jer su muškarci slabije uključeni u podizanje potomstva. Stoga u njihovom životu ne postoji jasna granica između života sa malom decom i odraslom desom.

Kod žena se ova granica u odrastanju dece jasno vidi: u ponašanju, u izgledu, u bogatijem društvenom životu.

Žena u četrdesetim počinje da trenira, da ide u bioskop, pozorište, izložbe, književne klubove i td.

I još nešto: kada je žena "starija", neće se naći muškarac spreman da joj nešto "popuje" jer zna da se u tom slučaju neće lepo provesti.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs