saznajte

Šta govori izraz lica pod maskom: Evo kako do tančina da pročitate iz nečijih očiju!

Naučite kako da odgonetnete osećanja i namere sagovornika čak i ako nosi masku

Lifestyle
Autor:
Šta govori izraz lica pod maskom: Evo kako do tančina da pročitate iz nečijih očiju!
Foto: Shutterstock

Otkako je pandemija korona virusa paralisala svet , zaštitne maske su postale nezaobilazne u našim životima. Nosimo ih kako bismo zaštitili sebe i sve ljude oko nas, ali ono što na šta smo inače navikli u komunikaciji sada nam je uskraćeno.

Govor tela dok nam se pomeraju usta, nos i obrazi pokazuje raspoloženje i način na koji sagovornik želi da komunicira sa nama.

Sada se to svelo samo na oči.

Kako da komuniciramo očima:

Naše oči su razvijene tako da nesvesno reaguju na sve što vidimo i doživimo. Zato, kada vidimo nešto što nas plaši, naše oči će se prirodno raširiti kako bi se vidno polje povećalo.

Kada smo iznenađeni, reagujemo slično - širom otvorenih očiju i spojenim obrvama. Ukoliko sagovornik neprestano trepće, to znači da oseća neku nelagodnost, dok jako stisnute oči, iskazuju gađenje.

35 mudrih misli moćnog Konfučija: Nije bitno koliko sporo ideš sve dok ne staješ!

foto: Shutterstock

Stoga, ako nekog ko nosi masku prvi put vidite i upoznajete se s njim, obratite pažnju na njegove oči jer će vam otkriti svoje namere.

Podignute obrve muškarca mogu da pokažu da mu je ženska osoba privlačna, ali podignute obrve mogu značiti i ljubazne namere.

Podignute obrve kao da govore „tu sam kao prijatelj“.

Iskren osmeh uvek ćete uočiti u uglovima očiju, zahvaljujući tankim boricama koje se pojavljuju kao posledica podizanja obraza. Sve te nesvesne reakcije očiju na naše emocije je teško, ako ne i nemoguće, odglumiti i to je razlog zašto se oči obično nazivaju prozorom duše.

Ovo su 3 najbolje metode za pranje platnenih zaštitnih maski!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs