ŽIVOTNA ISTINA

Kakve su nam misli, baš takav će nam biti i život: Ova priča je čist dokaz!

Izreka "Kakve su ti misli, takav ti je i život", otkriva samu suštinu života

Lifestyle
Autor:
Kakve su nam misli, baš takav će nam biti i život: Ova priča je čist dokaz!
Foto: Shuterstock

Sve što nam se događa u životu je odraz onoga što se krije u nama. Činjenica je da u okruženju 80 posto onoga što vidimo je odraz naših osećanja i trenutnog raspoloženja. Stvari percipiramo onako kako mi želimo, odnosno u skladu sa tim kako se osećamo.

Ana je podelila dve priče koje dokazuju ove tvrdnje:

"Sećam se jednog dana kada sam otišla sa dve prijateljice u prodavnicu koja se nalazila u susednom gradu. Jedna je govorila kako su tu cene visoke (što je i bilo zaista tačno), dok je druga prijateljica bila ubeđena da će naći barem nešto na sniženju. Upravo tako je i bilo, ona je našla puno proizvoda sa promotivnim cenama i uspela da uštedi dosta novca."

"Često odlazim na različite muzičke festivale i volim da razgovaram sa zanimljivim i kreativnim ljudima koje tamo sretnem. Od njih često čujem kako na ove manifestacije dolaze samo oni koji puno piju i koriste narotike, a ne uživaju u muzici i kako nemaju sa kim da se dobro provedu. Ali postoje i oni koji tvrde da su to samo prazne priče i da na festivale uvek dolaze samo oni koji uživaju u kvalitetnom zvuku. "

I u prvom i u drugom primeru postoje različita mišljenja i ona odgovaraju stvarnosti, ali svako od njih je izabrao stvarnos u koju želi da veruje. Uvek imamo izbor da promenimo pravac u kom gledamo i način na koji percipiramo stvari. Položaj koji zauzmemo će odrediti i na kakve situacije i ljude ćemo nailaziti.

Kakav stav prema životu zauzmemo, on će nam tako i vratiti, ništa bolje, niti lošije od toga. Pozitivne misli su ključ sreće i uspeha. To pravilo važi za svaki segment života. Onaj ko kuka nad svojom sudbinom nikad ništa lepo neće ni iskusiti u životu. Dok će ona osoba koja u životu primećuje samo pozitivne stvari imati uvek osmeh na licu.

Kako možemo da promenimo pogled na svet i fokusiramo se samo na pozitivne stvari?

Vrlo je važno da izađete iz rutine na koju ste navikli. Probajte da menjate male stvari. Počnite da šetate, slušajte novu muziku, idite na nova mesta. I svakog dana pomislite barem na jednu lepu stvar koja vam se desila.

Um se trenira, ne može se preko noći promeniti pogled na svet, za to je potrebno vreme, ali je moguće ukoliko ste uporni.

Ako svakog dana pomislite na jednu lepu stvar koja vam se dogodila, to će vam preći u naviku, a na kraju će pozitivan stav postati vaš način života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs