ŽIVOTNA FILOZOFIJA

3 moćna pravila psihologa za sreću i uspeh: Promeniće vam zauvek život iz korena!

Sudbina i životne okolnosti se mogu promenilti ako pratite ova 3 pravila

 

Lifestyle 03.08.2020. - 13:10h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ako niste zadovoljni pravcem u kojem ide vaš život, to možete vrlo lako da promenite, ali rešenje nije da sedite i čekate da se sve desi samo od sebe.

 

Ova pravila će vam sigurno život okrenuti potpuno i omogućiti vam da privučete samo lepe stvari. Glavna stvar je imati strpljenja i ne očekivati rezultate preko noći.

 

Psiholozi, filozofi i drugi "stručnjaci za ljudske duše" su mnogo govorili o ovoj temi. U potrazi za boljim životom i kotrolom nad dešavanjima došli su do sledećih zaključaka. Ova pravila provereno daju rezultate:

 

Pravilo br. 1 Sudbina se smeši onima koji joj se nasmeše

 

Da bi se u životu događale lepe stavri, u njim moramo i da verujemo. Kada se okružimo pozitivnom energijom, svet oko nas se automatski čini lepšim. Pozitivno razmišljanje, prvi je preduslov za promenu na bolje.

 

Složićete se da je samosažaljevanje i kukanje nad sudbinom mnogo lakše, ali ako želite da se pomerite iz okruženja u kojem se nalazite, morate da promenite i način razmišljanja. 

 

Kad ti život da 1000 razloga za plakanje, pokaži mu da imaš mnogo više razloga za smeh: Najlepši citati Meše Selimovića!

foto: Shutterstock

2. Pretvorite nezadovoljstvo u akciju

 

Ne sviđa vam se trenutna situacija? Uradite nešto po tom pitanju. Ne sviđa vam se kuća u kojoj živite? Preselite se u novu. Jedno od najvažnijih pravila: ako vam se nešto ne sviđa, nikad ne sedite skrštenih ruku.

 

Vaše nezadovoljstvo bez aktivnog delovanja narušiće vaše zdravlje i psihu. Čak iako ne uspete da ostvarite to što ste zamislili, bar ste pokušali, a to je vrlo važno.

 

Potražite nove puteve za razvoj, nove načine i uspećete. Drugim rečima, koristiti energiju nezadovoljstva ne za uništenje i ogorčenje, već za stvaranje i razvoj.

 

3. Budite strpljivi

 

Za sve u životu je potrebno vreme, a naročito za velike promene. Budite spremni da će neke životne promene zahtevati puno vremena i ne osećajte se očajno ako se rezultati ne pojave onom brzinom kojom ste vi očekivali.


Sve se može, ali važno je to raditi neprekidno, stalno. Postoji dobra poslovica: "Strpljen, spašen" 

 

Vera je sposobnost neprekidnog stremljenja napred, to je odsustvo straha, omalovažavanja, pasivnosti. Stoga, ako bilo koji neuspeh ili nevolju shvatite kao priliku za razvoj, takvim stavom ćete poboljšati svoju sudbinu.

 

Julija rešila da živi po savetima slavnog psihologa Labkovskog: Prestala sam posle 7 dana,da spasem sopstveni život!

foto: Shutterstock

Povećajte ljubav u svojoj duši, budite strpljivi, verujte u sebe. Nasmejte se sudbini i neprestano tražite mogućnosti za razvoj. 

 

Osnovno pravilo za promenu sveta oko nas su unutrašnje, duboke promene. Ono što vam se desi je ono što se prvo dogodi duboko u vama. Ako dođe do pozitivnih promena u vama, i sudbina i svet u okruženju će početi da se menjaju na bolje. Sudbina se može menjati, ali je važno da to učinite kako treba. 

 

(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...