Vuku vas na dno

20 psiholoških barijera koje će vam kad-tad uništiti život: Morate ih se rešiti što pre!

Prestanite da osećate krivicu - ona vam odvlači svu pozitivnost i životnu radost!

Lifestyle
Autor:
20 psiholoških barijera koje će vam kad-tad uništiti život: Morate ih se rešiti što pre!
Foto: Shutterstock

Naše mentalno stanje diktira nam uslove života, ukazuje na svaku akciju i reakciju. Beskorisne misli, stvari, ideje povlače nas na dno, zbog njih se osećamo nelagodno, što predstavlja veliku mentalnu, psihološku barijeru. Često se držimo onoga što nam ne treba, a osoba koja zna da odbaci sve nepotrebne stvari je suštinski jaka.

Moramo biti dovoljno hrabri i naučitida sprečimo ovakve situacije. Ovih 20 psiholoških barijera morate da savladate:

1. Oslobodite se vezanosti: vezanost je koren svih patnji. Pokušajte da odbacite sve stvari koje predstavljaju uspomene, ali koje u vama ne izazivaju sreću i ne možete da ih izbacite iz glave. To je poput gomile starih stvari na balkonu - sve je to smeće koje treba baciti!

2. Prestanite da osećate krivicu: krivica vam odvlači svu pozitivnost i životnu radost.

3. Odbacite samokritiku: stalni strah od samokritike vam oduzima slobodu. Oni koji stalno podcenjuju sebe upadaju u mentalnu agoniju.

4. Odbacite predrasude: predrasude su još jedna ozbiljna mentalna barijera koja postaje ozbiljna prepreka dobrim i zdravim odnosima.

5. Odbacite negativno razmišljanje: negativnost stvara tamnu auru koja sprečava propuštanje svetlosnih linija vašeg života.

Kakvo vam je kupatilo, takva vam je psiha: (Ne)red u kući otkriva vaše mentalno stanje!

foto: Shutterstock

6. Odbacite dosadno razmišljanje: uklonite dosadu iz svakodnevice, učinite život lakšim! Ne koristite beskorisne stvari, ne izgovarajte stvari koje ne treba da čuju drugi. Radite ono što vam ispunjava i dušu i vreme.

7. Ne tražite odobrenje drugih za ono što radite: to ubija vašu ličnost i omalovažava vas pred drugima. To izaziva kompleks niže vrednosti.

8. Odbacite nezadovoljstvo: prestanite da gunđate - to takođe utiče na zdravlje.

9. Odbijte ograničeno razmišljanje: nemojte misliti da ono što kažete ne može da bude tačno i moguće. Sve što mislite da je moguće i stvarno, može se realizovati!

10. Ne odlažite sve za sutra: one stvari koje se mogu učiniti moraju se raditi danas, a ne sutra ili prekosutra. Vreme nikoga ne čeka.

11. Prestanite da brinete: ove misli vas ubijaju. Izaberite jedan cilj i krenite ka njemu!

Psiha strada prva, telo propada: Kako da istrenirate mozak da prestane da brine!

foto: Shutterstock

12. Čuvajte srce: budući da su srce i um međusobno povezani, svi srčani problemi stvaraju mentalne.

13. Odbacite ružna sećanja: ono što se dogodilo, već je prošlo: trebate da krenute napred, učite na greškama – ne dajte uspomenama da blokiraju vašu svest.

14. Odbijajte nepotrebne stvari: treba naučiti umetnost odbijanja nepotrebnih stvari. Fraza "ne treba mi" govori puno o vama.

15. Odbijte loše društvo: poput trulog voća, ako se prepustite lošim ljudima - neće vas ništa naučiti niti doneti išta dobro. Pokušajte da provodite više vremena sa ljudima koji vam donose samo radost.

16. Odbacite prošlost: zaboravite loše trenutke i ne upadajte u iste zamke.

17. Budite drugačiji od drugih: svi mi smo stvoreni drugačiji. Nijedan čovek nije poput nekog drugog. Svako od nas ima jedinstveni karakter. Iskoristite ga!

18. Ne uzimajte sve k srcu: budite mirni u bilo kojoj situaciji. Ponekad je bolje ćutati nego žuriti.

19. Ne trčite za vremenom: ovo je jedna od stvari zbog kojih smo robovi sili vremena. Ona proždire vašu slobodu. Pratite vreme, ali ne trčite za njim.

20. Izbegavajte loše navike: ove navike uništavaju život i otežavaju produktivnost.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs