Neurohirurg otkriva

Mozak može da se programira na uspeh: Prosta tehnika koju su milioni ljudi počeli da slede!

Uz pomoć jedne jednostavne tehnike, svakog dana ćete nesvesno početi da mislite i postupate na način koji će vas odvesti do ostvarenja vaših snova 

Lifestyle
Autor:
Foto: Shutterstock

Da li ste ikada razmišljali o tome da kvalitet našeg života i blagostanje zapravo zavise od snage našeg mozga? Sve je u zdravlju, dostignućima i veštinama.

 

Američki neurohirurg dr Sanjai Gupta u jednom od svojih govora rekao je da se ta "snaga" može povećati usmeravanjem mozga ka uspehu i dostignućima.

 

"Naš mozak je čitava galaksija. Tek smo počeli da shvatamo za šta je sve sposoban", kaže dr Gupta.

 

"Sasvim je moguće da kombinacije određenih neurohemijskih sredstava mogu podstaći ono što mi smatramo svesnošću i smislenim razmišljanjem", dodaje stručnjak.

Neurohemikalije su mali organski molekuli koji učestvuju u radu nervnog sistema.

Kao neurohirurg dr Gupta je godinama učio kako da ostane smiren čak i u nepredviđenim i najopasnijim situacijama. Zaista, nervoza ili panika u njegovom poslu ne samo da ometaju, već mogu da dovedu do vrlo nepovoljnih posledica po pacijenta.

 

Samo promenom mišljenja, objašnjava on, možete prilagoditi svoje otkucaje srca,krvni pritisak, pa čak i svoj imuni sistem na svaku moguću situaciju. Drugim rečima, doktor otkriva da ako želite da programirate svoj mozak na uspeh, morate da naučite da razmišljate na poseban način.

 

Privlači uspeh, zdravlje i blagostanje: Kad sam ovaj predmet unela u kuću sreća je konačno zakucala na moja vrata!

foto: Shutterstock

Neverovatna moć vizualizacije

 

"Reorganizovanje" mozga moguće je zbog neuroplastičnosti, koja uključuje dva glavna procesa: neurogenezu (rast novih neurona) i sinaptogenezu (formiranje novih veza između neurona). Na ove procese možete uticati meditacijom, samospoznajom, svešću i vizualizacijom.

 

Zahvaljujući vizualizaciji, apstraktnu nadu možete pretvoriti u pravu sliku koja vas neće samo nadahnuti, već i motivisati i usmeravati. Studija pod nazivom "Budućnost memorije: Pamćenje, mašta i um", tvrdi da ljudski mozak ne može uvek da razlikuje informacije sačuvane u pamćenju i one nastale pomoću mašte.

 

Drugim rečima, kada zamislite da ste već postigli ono što želite, vi i vaš mozak počinjete da radite zajedno kako biste to pretočili u stvarni život.

 

Kako programirati mozak na uspeh?

 

Da biste "programirali" mozak na duže, potrebno je da vežbate vizualizaciju najmanje šest nedelja. Optimalno: 5-10 minuta dnevno. Glavna stvar je da ne propupštate "treninge". Ako popodne imate previše posla ili obaveza, vežbajte vizualizaciju odmah nakon buđenja ili pre spavanja.

 

Najpoznatiji ruski neurohirurg operisao preko 9.000 ljudi, 5 godina mu niko nije umro na operacionom stolu, savetuje: Ovako se pravilno trenira mozak!

foto: Shutterstock

Pre nego što započnete proces vizualizacije, postavite sebi sledeća pitanja:

 

  • Koji je moj jedinstveni talenat?

 

  • Ko će biti pobednik?

 

  • Koji je moj životni poziv?

 

  • Šta me najviše poziva?

 

  • Koji su moji ciljevi?

 

Važno je da zamislite ko ili šta želite da postignete. Na primer, planirano je da učestvujete u prezentaciji kojoj će prisustvovati i vaš nadređeni. Razmislite kako ćete ući u kancelariju, zamislite kako ćete pričati sa samopouzdanjem i kako ćete na kraju dobiti aplauz i odobravanje vašeg direktora.

 

Kada ste stvorili ovu sliku u svojoj glavi, na redu je da uskladite vaše "pamćenje" ili "viziju" sa onim što se u realnosti dešava. Ako želite da postanete najbolji zaposleni u firmi ili u vašem sektoru, zamislite svako jutro da ovo već se dogodilo: unapređen sam, osećam samopouzdanje i zadovoljstvo.

 

Uz pomoć ove jednostavne tehnike, svakog dana ćete nesvesno razmišljati i delovati na način koji će vaš san na kraju i ostvariti!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...