DESTINACIJE IZ SNOVA

Prava zimska idila: Bajkovita mesta koja morate da posetite barem jednom u životu! (FOTO)

Ova zdanja oduzimaju dah

Lifestyle
Autor:
Prava zimska idila: Bajkovita mesta koja morate da posetite barem jednom u životu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Turistička poseta dvorcima je postala sve popularnija. Kada dođe zima i padne sneg, ova mesta se pretvaraju u pravu bajku, a malo koji prizor može da mu parira.

Neki od njih bili su inspiracija autorima veličanstvenih dvoraca u Diznijevim bajkama, ali i scenarijima i mestima za snimanje filmova.Vodimo vas u obilazak nekih od najleših.

Dvorac Elc se nalazi u blizini reke Mozel između Koblenca i Trira. Elc je sagrađen u 12. veku i njegov srednjovekovni izgled je unikatan jer su ga svi ratovi zaobišli. Kolekcija koja može da se vidi u njemu smatra se jednom od najboljih u Evropi, a u okviru nje nalaze se panciri i oklopi, zlatni i srebrni artefakti, parcelan, nakit, a čak su i neki komadi nameštaja iz vremena kada je dvorac sagrađen.

Gejše čekaju u redovima za wc, a onda puste vodu na dugme: Upoznajte se sa potpuno drugačijom kulturom Japana!

Lihtenštajnski dvorac je sagrađen tek u 19. veku u čast srednjovekovnih vitezova Lihtenštajna, na mestu gde je bio zamak iz 12. veka. Ovaj dvorac je poznat po kolekciji oružja i oklopa, a posetioce očarava i kameni most koji spaja zamak na vrhu jedne planine sa drugom.

Ovaj nemački grad živi svoju sopstvenu bajku: Dobrodošli u Frojdenberg (FOTO)

Dvorac u Kohemu je obnovljen 1868. godine nakon što su Francuzi u 16. veku potpuno uništili dvorac koji je spomenut prvi put još 1130. godine. Ovaj dvorac nalazi se na brdu iznad reke Mozel, a u njemu se nalazi bogata kolekcija renesansnog i baroknog nameštaja.

Ponuda koja se ne odbija: Farska ostrva nude besplatan smeštaj!

Šverinski zamak nalazi se na jezerskom ostrvu u Šverinu, gde stoji već 11 vekova. Ovaj zamak imao je različite namene, prvo je bio dom dinastiji Meklenburg, potom fakultet i muzej, a ponekad služi za zasedanje skupštine savezne države kojoj pripada. Osim samog veličanstvenog dvorca, turisti ovde dolaze u potragu i za duhom iz 17. veka.

Top 10 gradova koje treba da posetite u 2020! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs