Ajuverde

Ovo je najstariji način samoisceljenja: Potrebno vam je 10 minuta dnevno!

Sve dok su telo, duša i um u harmoniji, vi ste zdravi. To je osnova ajuverde filozofije

Lifestyle
Autor:
Ovo je najstariji način samoisceljenja: Potrebno vam je 10 minuta dnevno!
Foto: Profimedia

Naučite ovih 6 ajuverde tehnika samoisceljenja, biće vam potrebno samo 10 minuta dnevno. Redovno ponavljanje će vam doneti fizičko, mentalno i duhovno zdravlje.

Ajuverde je najstariji holistički sistem isceljenja, koji se koristi u modernom svetu. 1977. godine, zvanično je priznata od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Dovoljno je da svaki dan odvojite 10 minuta za samoisceljenje:

JUTRO - 6 MINUTA

Čišćenje jezika - 30 sekundi

Nakon pranja zuba, uklonite sve naslage i ostatke sa jezika. Jetra, žučna kesa i bubrezi pomažu telu da se oslobodi štetnih materija. Kao nuprodukt određenih metaboličkih procesa, sediment i toksini se talože na jeziku. Ako ih ne oslobodite na vreme, oni će početi da blokiraju tokove energije u vašem telu.

Susamovo ulje - 2 minuta

Nakon pranja zuba i jezika, isperite usta susamovim uljem dva minuta. Zatim ispljunite sadržaj i isperite usta mlakom vodom. Susamovo ulje sprečava nastanak plaka, karijesa i razvoj gingivitisa. Bogat je lionleinskom kiselinom i adekvano se bori protiv gljivica, bakterija i virusa.

Samomasaža - 3 minuta

Svaki dan masirajte svoje telo sledećim redom: vrat, leđa (koliko možete da dohvatite), ramena, ruke i prste istrljajte kružnim pokretima. Masirajte gornji deo grudne kosti blagim horizontalnim pokretima, postepeno prelazeći na stomak. Masirajte ga od vrha do dna i s leva na desno. Sledeći u nizu su bokovi. Masirajte ih prema unutra i sa vrha prema dnu. Sada se pomerite na kolena i stopala, trljajući ih kružnim pokretima.

Masaža poboljšava cirkulaciju energije i dopunjuje rezerve.

POPODNE - 2 MINUTA

Pijenje tople vode - 30 sekundi

Skuvajte pola litra vode pa je prohladite 10 do 15 minuta. Pijte vodu malim gutljajima tokom pola sata. Prokuvana voda stimuliše varenje i pomaže u uklanjenju toksina iz organizma.

Opušteno disanje - 2 minuta

Duboko udahnite na nos i zadržite dah, a zatim izdahnite. Ne razmišljajte apsolutno ni o čemu. Ako vam bude teško da se oslobodite misli, razmišljajte o plaži, cveću i nekim vedrim stvarima.

Opušteno disanje stimuliše mozak da proizvodi endorfine, što nas usrećuje.

VEČE - 2 MINUTA

Stimulisanje varenja i poboljšavanje kvaliteta sna - 2 minuta

Zagrejte malu količinu susamovog ulja. Utrljajte nekoliko kapi na područje želuca, zatim koristeći ceo dlan, nastavite da masirate stomak blagim kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu.

Zatim skvasite peškir sa toplom vodom i držite ga na stomaku dok se ne ohladi. Na kraju, osušite stomak. Ova lagana masaža će poboljšati probavu, stimulisati kontrakcije creva.

Ova metoda rešava probleme nesanice koja nastaje kada se digestivni trakt poremeti.

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs