dnevna doza motivacije

Loš dan ne znači loš život: Ovo su stvari kojih uvek moramo biti svesni!

Postoji toliko mnogo drugih blagoslova u našem životu - treba ih identifikovati i fokusirati se na njih u trenucima kada najviše sumnjamo u sebe! 

Lifestyle
Autor:
Foto: Profimedia

Sa društvenim pritiscima da imamo divan život u kojem je sve na svom mestu, teško je setiti se da se događaju i oni loši dani.

 

A kada imamo loš dan, često ne znamo kako da se nosimo sa tim. Istina je da svi imamo neke apsolutno strašne dane u kojima želimo da ostanemo kod kuće i da izbegnemo surovi svet izvan bezbednosti naše spavaće sobe.

 

Svi mi nekad gunđamo, žalimo se, besnimo i želimo da se dan što pre završi. Ponekad, mi ne prepoznajemo da i drugi ljudi imaju loše dane, i da mi nismo jedini koji mogu imati loš period katkad.

 

Ponekad smo pod stresom, povređeni smo ili iscrpljeni, dok drugi pate u tišini iza osmeha. Gledamo naše prijatelje koji izgledaju kao da žive savršen život i želimo i mi to isto. Ali u tuđem dvorištu trava nije uvek zelenija. Svi imamo razloga da ne volimo život u nekom trenutku.

Sve zavisi od vrste energije oko vas i od toga šta ulažete u sebe. Poteškoće sa ustajanjem iz kreveta mogu biti česta pojava. A otkazivanje planova da sebi date neko slobodno vreme može izgledati čudno. Međutim, oni su svi sasvim normalni izbori. Svi imamo takve dane, bilo da se radi o bitkama sa mentalnim zdravljem ili teškom danu na poslu.

 

Ako osećate neuspeh u vašim lošim danim, to je sasvim u redu. Svi imamo dane u kojima se ne osećamo dovoljno dobro. Neuspeh je potpuno povezan sa lošim danima. Ne treba svaki dan da bude dobar dan, i to je u redu. Ništa u životu nije zamišljeno da bude savršeno. I samo zato što imate loš dan ne znači da imate loš život. Još uvek imamo toliko toga da budemo zahvalni u ovom beskrajnom svetu kao što je naše zdravlje, porodica i prijatelji koji su sa nama, sećanja na srećna vremena i moralne vrednosti koje su usađene u naše duše.

Postoji toliko mnogo drugih blagoslova u vašem životu - treba ih identifikovati i fokusirati se na njih u trenucima kada sumnjamo u sebe.

 

Život je kao vaga. Ponekad su dobri i loši delovi u ravni, a ponekad jedna strana ipak pretegne. Ali mi se uvek krećemo napred. Zato ne budite prestrogi prema sebi!

 

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...