Obavezno pročitajte

Naučno dokazano: Ovo je najbolji način da prestanete da pušite!

Ovo je, definitivno, najbolji način da zauvek prestanete da pušite.

Saveti stručnjaka
10:53h Autor:
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Rezultati studije koja je sprovedena na Oksfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigareta stvarno najbolji način da zaista i prestanete da pušite!


Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji preseku sa pušenjem imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri nedelje i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni kroz narednih šest meseci. To, nažalost, ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i prestali.

 

Navike koje prave bore: Pušenje, alkohol, šminkanje, hrana bogata šećerom

 

Naime, objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj popušenih cigareta teže odlučile da definitivno prestanu, a ta praksa ujedno i pojačava potrebu za cigaretama. Ipak, ako pak prelomite da pušite onda se odmah mirite sa tim da cigarete neće biti deo vašeg života u narednom periodu. Također, mentalno će vam biti lakše i vaše telo neće tražiti nikotin.

 

Godinu pošto prestanete da pušite rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 odsto, a deset godina pošto prestanete da pušite i rizik od upale pluća.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...