Obavezno pročitajte

Nije šala: Zbog ova 3 razloga nikada više nećete leći sa mokrom kosom!

Odlazak na spavanje sa mokrom kosom zamotanom u peškir nije ni malo bezazleno

Saveti stručnjaka
21:19h Autor:
Nije šala: Zbog ova 3 razloga nikada više nećete leći sa mokrom kosom!
Devojka sa mokrom kosom, Foto: Profimedia

Iako su stručnjaci dokazali da je mit da ćete zbog toga navući upalu pluća ili prehladu, ova navika ipak ostavlja posledice na vaše zdravlje: 1. Uzrokuje glavobolje Za razliku od non-REM faze sna, u REM fazi temperatura tela raste. Tada se zagreva i glava zamotana u peškir pa porast temperature i vlaga mogu da izazovu glavobolju.

Jutarnja glavobolja: Prvi znak oboljenja koje ima 50 odsto Srbije!

2. Stvara gljivice Nije tajna da su jastuci “dom” za grinje i bakterije jer upijaju znoj, odumrle ćelije kože i ulja s tela. Mokra kosa navlažiće peškir, a on će vlagu preneti na jastučnicu i jastuk i tada, u kombinaciji s toplotom, jastuci postaju plodno tlo za razvoj gljivica. Često ujutru ne stignete da ih iznesete na vazduh da bi se provetrili i osušili, pogotovo tokom zimskih meseci zbog povećanih padavina i sve to pogoduje razvoju bakterija.

Uništava viruse, gljivice i bakterije: Ovo ulje morate da imate u kući!

3. Lomi kosu Tokom noći se uvek zavalimo u jastuk i ušuškamo, a upravo to ne odgovara kosi koja u takvim uslovima lako puca, pogotovo kada je mokra. Savet: Morate da budete oprezni samo ako spavate s glavom zamotanom u peškir. U svakodnevnim prilikama njegovo nošenje je bezopasno i on može da bude sjajan pomoćnik u pravljenju frizure.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs