Obavezno pročitajte

Nije šala: Zbog ova 3 razloga nikada više nećete leći sa mokrom kosom!

Odlazak na spavanje sa mokrom kosom zamotanom u peškir nije ni malo bezazleno

Saveti stručnjaka 22.09.2017. - 21:11h Autor: Savrsena.com
Devojka sa mokrom kosom, Foto: Profimedia

Iako su stručnjaci dokazali da je mit da ćete zbog toga navući upalu pluća ili prehladu, ova navika ipak ostavlja posledice na vaše zdravlje:

1. Uzrokuje glavobolje

Za razliku od non-REM faze sna, u REM fazi temperatura tela raste. Tada se zagreva i glava zamotana u peškir pa porast temperature i vlaga mogu da izazovu glavobolju.

 

Jutarnja glavobolja: Prvi znak oboljenja koje ima 50 odsto Srbije!


2. Stvara gljivice

Nije tajna da su jastuci “dom” za grinje i bakterije jer upijaju znoj, odumrle ćelije kože i ulja s tela. Mokra kosa navlažiće peškir, a on će vlagu preneti na jastučnicu i jastuk i tada, u kombinaciji s toplotom, jastuci postaju plodno tlo za razvoj gljivica. Često ujutru ne stignete da ih iznesete na vazduh da bi se provetrili i osušili, pogotovo tokom zimskih meseci zbog povećanih padavina i sve to pogoduje razvoju bakterija.

 

Uništava viruse, gljivice i bakterije: Ovo ulje morate da imate u kući!


3. Lomi kosu

Tokom noći se uvek zavalimo u jastuk i ušuškamo, a upravo to ne odgovara kosi koja u takvim uslovima lako puca, pogotovo kada je mokra.

Savet: Morate da budete oprezni samo ako spavate s glavom zamotanom u peškir. U svakodnevnim prilikama njegovo nošenje je bezopasno i on može da bude sjajan pomoćnik u pravljenju frizure.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...