Lek iz prirode

Jastuci napunjeni ovom biljkom podmlađuju kičmu: Tokom noći bol nestaje potpuno! (RECEPT)

Nema toga što paprat ne može da izleči. Bolovi u kostima i kičmi nestaju bukvalno preko noći
Saveti stručnjaka
13:54h Autor:
Jastuci napunjeni ovom biljkom podmlađuju kičmu: Tokom noći bol nestaje potpuno! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kod nas je najraširenija paprat (Pteridium akuilinum). Paprat žanjemo u jesen. Kad se listovi osuše na stabljici, skinemo ih s nje i njima napunimo jastučnicu. Jastuk nabijen od lišća paprati najzdraviji su ležaji koje možete poželeti! Na njemu se čovek dobro odmori, umor jednostavno nestaje.

Buve, stenice i uši jednostavno ne podnose paprat i beže od nje. Takav ležaj leči grčeve, trganje u udovima, giht i reumu, reumatsku glavobolju i reumatsku zubobolju.

Koren paprati otklanja neprijatne boli u listovima, te ga stoga moramo držati pokraj listova u postelji. Kupke od lišća i korena leče giht, reumu, čak i gangrenu.

Sveža paprat u jastuku leči nagluvost nastalu od prehlada i promaje. Dakako, i glavu treba dobro pokrivati. Sveži listovi bujadi privezani uz čelo i oči, bistre pogled i uklanjaju titranje pred očima. Suva paprat u cipelama uklanja umor i greje noge.

Kičma od čelika: Uradite ovu vežbu i više nikad nećete osećati bol u leđima! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kostobolja će biti brzo izlečena snopice sveže paprati koji privežemo na pogođeno mesto. Neki će vreme bolovi biti čak i jači, ali uskoro nestaju! Kod bolova u krstima, mažemo više puta uljem od pljuskavice. Na taj će način tkivo postati gipkije i podatnije, pa je i veća mogućnost da ćemo ga prikladnim razgibavanjem normalizovati.

Rakija u kojoj se umakao koren paprati izvrsno je sredstvo za utrljavanje i masažu kod gihta i reume. Za masiranje bolesnih udova te opekotina i opekotina (opekotina izazvanih vrućom parom) izvrstan je sekret bujadi u domaćem jabukovom sirćetu: veći svežanj listova i korena bujadi nasitno narežemo, prelijemo s 4 do 5 litara domaćega jabukovog sirćeta, namačemo tri dana, ocijedimo u tegle i dobro začepimo.

Paprat je i otrovna, stoga je konzumirajmo vrlo oprezno. Paprat tera gliste, a uništava čak i pantljičaru. Bolesnik treba na tašte popiti šolju čaja od bujadi i tako ostati još dva sata. To će lečenje možda morati nastaviti još oko osam dana dok svi paraziti ne uginu ili ne izađu. Bujad deluje na matericu stoga je trudnice ne smeju uzimati niti ležati na njoj.

Bolovi u kičmi nestaju odmah: Masaža ove tačke na stopalu preporađa! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs