Neverovatno

Ubrzava probavu, leči astmu: Evo zašto nikad ne smete da bacite koru od narandže!

Narandžina kora poboljšava probavu i može ubrzati vaš metabolizam. A može smanjiti mučninu. Ova kora u prahu pomaže da otopite sluzi u disajnim putevima, ublažite kašalj i astmu
Saveti stručnjaka
04:02h Autor:
Ubrzava probavu, leči astmu: Evo zašto nikad ne smete da bacite koru od narandže!
Foto: Thinkstock

Znate li da se ne smete da bacite kore od voća? U njima se nalaze najmoćnije hranjive supstance na svetu. Evo zašto nikad ne smete da bacite koru od narandže

Kora od narandže

Morate odabrati organske narandže. Kako biste se rešili pesticida na kupovnim narandžama očistite ih s jednom kašičicom oka od limuna i jednom kašičicom sirćeta koje ćete pomešati u šoljici vode. Sav pesticid će nestati s vaših narandži. Kora jabuke i narandže su veoma slične, zato jer se u obe nalazi mnogo hranjivih materija.

Narandžina kora poboljšava probavu i može ubrzati vaš metabolizam. A može smanjiti mučninu. Ova kora u prahu pomaže da otopite sluzi u disajnim putevima, ublažite kašalj i astmu.

Istraživanja su pokazala da se konzumacijom narandžine kore može smanjiti niovo holesterola i triglicerida u telu. To znači da je potrošnja narandžine kore može koristiti pretilim ljudima koji imaju visoke nivoe holesterola. U narandžinoj kori se nalazi i flavonoid poznat kao hesperidine, za kojega se govori da je delotvoran protiv raka debelog creva i osteoporoze, piše realpharmacy.com.

Svakako valja imati na umu kako eterična ulja od narandžine kore u prirodi služe kao odličan sedativ, naime odličan je za smirivanje živaca, a pobeđuje i nesanicu. Ako imate masnu kožu utrljajte malo narandžine kore na nju. Naime, masna koža odlično reaguje na primenu narandžine kože. Kožu će učiniti glatkom i mekšom. Kora od narandže može pomoći u uklanjanju tamnih mrlja, a zbog protuupalno, antibakterijsko svojstva, dobro deluje protiv akni.

Osim toga, kako biste se rešili vlažnog mirisa iz kuće, skuvajte nekoliko kora od narandže te u tu vodu dodajte cimet. Osvežićete prostor svakako. Narandžinu koru možete dodavati raznim jelima kako biste im poboljšali ukus.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs