Pitajte lekara

Savet gastroenterologa: Kako se rešiti gastritisa i kiseline? Da li smeta kafa?

Na pitanje našeg čitatelja odgovorio je dr Mihajlo Božanić, gastroenterolog Doma zdravlja Jedro MediGroup

Saveti stručnjaka
17:07h Autor:
Savet gastroenterologa: Kako se rešiti gastritisa i kiseline? Da li smeta kafa?
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Ukoliko vas nešto muči, postavite pitanje lekarima MediGroup-e: Doma zdravlja Bulevar, Doma zdravlja Jedro i Doma zdravlja Dr Ristić. Više o tome saznajte OVDE.

Pitanje za gastroenterologa:

Poslednjih godinu dana sam imao problem sa peckanjem u jednjaku i kiselinom. Posle čitanja o gastritisu pre 4 dana sam počeo da stavljam dosta mleka u kafu i od tada kao rukom odnešeno pečenje i kiselina. Da li sam ovim samo zamaskirao svoj problem ili je to put ka rešavanju problema? Moram da napomenem da mnogo volim kafu i puno mi je teško da je smanjim, pa me zanimaju alternative. Hvala puno unapred! Srdačan pozdrav,

Odgovor gastroenterologa:

Poštovani, pretpostavljam da ste i sami uvideli da vam neka mala promena dijetnih navika (dodavanje mleka) povoljno utiče na smetnje. Ukoliko biste mogli da svoje smetnje rešite na ovako jednostavan način, nemojte odustajati. Međutim, ukoliko bi se peckanje i osećaj kiseline javljali i dalje - najbolje je da dođete na pregled.

Dr Mihajlo Božanić, gastroenterolog Doma zdravlja Jedro MediGroup

Napomena: Odgovori lekara nisu zamena za odlazak na pregled, dijagnozu ili terapiju, niti medicnsku konsultaciju. Isključivo su informativnog karaktera.

www.medigroup.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs