SAZNAJTE VIŠE

6 NAČINA DA SE OČISTITE KADA NEMA VODE: Ulje karanfilića ćete sigurno želeti da imate pri ruci!

Biti čist je stvarno dobar osećaj; to je podizač morala i neophodna je za zdravlje, ali šta se dešava ako imate malo ili nimalo vode, a i dalje želite, ili treba, da budete čisti

Saveti stručnjaka
Autor:
6 NAČINA DA SE OČISTITE KADA NEMA VODE: Ulje karanfilića ćete sigurno želeti da imate pri ruci!
Foto: Shutterstock

Postoje i drugi načini da budete čisti bez vode i o tome ćemo danas pričati.

Suva kupka

Ovo je proizvod koji ne zahteva vodu, ali će vas očistiti. Gel utrljate po telu, zatim ga istrljate rukama i prljavština se skida sa njim. Postoji nekoliko različitih verzija ovog proizvoda. Zgodno je imati ga u torbi, pogotovo ako idete na duži put, ali zbog cene, to nije nešto od čega biste želeli da zavisite osim u krajnjoj liniji.

Postoji i nekoliko suvih šampona koji bi služili istoj svrsi, ali opet, to nije nešto što biste želeli dugoročno da koristite zbog problema sa skladištenjem i troškovima. Na kraju bi ponestalo i šta onda?

Alkohol

Alkohol oslobađa mirisa i efikasan je kao dezinfekciono sredstvo, ali to nije nešto što želite da redovno koristite na svojoj koži. Alkoholna maramica će dezodorisati vaše pazuhe i dezinfikovati ruke, ali to je otprilike jedini razlog zašto biste želeli da je koristite direktno. Međutim, može se koristiti u domaćim sredstvima za čišćenje.

Staromodni prah za zube sastojao se od sode bikarbone i soli

Koristite lokalni potok, reku ili ribnjak

Povremeno se morate kupati stvarnom vodom. Ako nemate mnogo sveže vode, ne želite da je trošite na kupanje. Ako ćete se kupati u lokalnim vodama, uverite se da koristite potpuno prirodne proizvode koji neće oštetiti životnu sredinu ili je kontaminirati.

Brašno, kukuruzno brašno, soda bikarbona

Ova kombinacija je odlična za odmašćivanje vaše kose. Brašno deluje tako da apsorbuje masnoću, kukuruzno brašno pomaže u ribanju prljavštine sa vašeg vlasišta dok apsorbuje više masti, a soda bikarbona pomaže u dezodorisanju i apsorbovanju masti.

Čišćenje koncem je takođe izuzetno važno. Možda čak i važnije od četkanja. Ako nemate zubni konac, koristite bilo koji konac koji imate na raspolaganju

Ako imate tamnu kosu, dodajte malo kakao praha da postane tamnija kako vam kosa ne bi poprimila sivu nijansu ako želite. Međutim, ako dobro očešljate kosu nakon što ste ovo izribali, a zatim je protresli, verovatno nećete imati taj problem.

Puder za bebe

Postoji mnogo upotreba bebi pudera osim da beba dobro miriše, tako da je dobar alat za držanje. Bebi puder odlično upija masnoću iz vaše kose. U stvari, može da ostane bez masnoće do dve nedelje bez pranja ako ga koristite svakih nekoliko dana. Osim toga, to će učiniti da miriše dobro.

Pranje zuba bez vode

Ovo je verovatno jedan od najvažnijih aspekata higijene. Zubobolja je poslednja stvar koja vam treba i ako dođe do apscesa, može vas bukvalno ubiti ako vam infekcija uđe u krvotok. Stoga, čak i ako nemate vodu, i dalje morate da brinete o svojim zubima.

Uvek možete koristiti svoju četkicu za zube čak i bez vode. Ako imate malo sode bikarbone, napravite pastu od nje i koristite je kao pastu za zube. Staromodni prah za zube sastojao se od sode bikarbone i soli. Nema sjajan ukus, ali to možete poboljšati ako dodate malo cimeta ili zgnječenih listova mente.

Čišćenje koncem je takođe izuzetno važno. Možda čak i važnije od četkanja. Ako nemate zubni konac, koristite bilo koji konac koji imate na raspolaganju. Radite ovo svakodnevno ili čak svaki put kada jedete, posebno ako jedete meso ili bilo šta drugo što bi moglo da vam se nađe između zuba i desni, jer je to jedan od glavnih razloga zašto nastaju apscesi.

Ako nemate četkicu za zube, možete da uradite kao što su to radili stari ljudi i da žvaćete kraj štapića ( pazite da nije otrovan! ) dok vlakna ne budu ličila na četkicu, a zatim ga umočite u prah za zube. Samo žvakanje štapića pomoći će vam da očistite i zube.

Ako samo želite da osvežite dah nakon što ste ih očistili ovim prahom za zube ne tako neverovatnog ukusa, žvaćite malo mente.

Ako imate dobre savete o higijeni , podelite ih sa nama u odeljku za komentare ispod!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs