Otvorite vrata srećnom životu

7 karakteristika makrobiotičkog zdravlja: Spisak kome se ništa ne može dodati

Japanski filozof i makrobiotičar posvetio je život odgonetanju tajni dobre ishrane i dobrog zdravlja. Njegova čuvena "Dijeta 7" promovisana je i osporavana decenijama, ali je sam tvorac naglašavao da je njen cilj samo preliminarno čišćenje organizma
Saveti stručnjaka 03.04.2014. - 10:53h Autor: lovesensa.rs
Foto: Thinstock

Dobra ishrana, veruju mnogi, otvara vrata beskrajnoj sreći dobrog zdravlja, piše Lovesensa.rs.

 

Japanski filozof i makrobiotičar posvetio je život odgonetanju tajni dobre ishrane i dobrog zdravlja. Njegova čuvena "Dijeta 7" promovisana je i osporavana decenijama, ali je sam tvorac naglašavao da je njen cilj samo preliminarno čišćenje organizma.

 

A, na samom početku slavne knjige s tim naslovom, u predgovoru je navedeno i kako je Osava opisivao kompletno zdravlje - spisak kome se ni danas ne može ništa novo dodati.

 

1. Nema umora.

 

2. Apetit je dobar.

 

3. San je dubok i okrepljujući.

 

4. Osećaj za humor je dobar - što znači, nikad nema ljutnje. Ako se naljutimo kad nas neko napadne ili optuži, to je znak da nismo dobrog zdravlja - lako gubimo ravnotežu. Uravnotežena osoba prihvata svaki napad s osmehom.

 

5. Pamćenje je dobro - ne zaboravljamo ništa.

 

6. Fleksibilni smo u proceni i postupcima.

 

7. Pravični smo. (Pošto je zaključio da je reč "pravično" pomalo previše apstraktna, Osava je kasnije promenio ovaj sedmi uslov u "nikada ne lažemo".)

 

OVDE saznajte recept za kefir - napitak koji donosi dugovečnost.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...