Biohakovanje

Najnoviji hit! 6 načina da zaustavite starenje uma i tela: Izgledajte fenomenalno bez obzira na godine!

Biohakovanje je novi fenomen koji označava sistemski pristup ljudskoj biologiji. Uključuje velnes prakse koje poboljšavaju kvalitet života i usporavaju proces starenja. To se može postići na razne načine: optimizacijom ishrane, odustajanjem od loših navika, tehnikom disanja i meditacije, psiho-emocionalnog rapoloženja

Saveti stručnjaka
11:50h Autor:
Najnoviji hit! 6 načina da zaustavite starenje uma i tela: Izgledajte fenomenalno bez obzira na godine!
Foto: Shutterstock

Cilj biohakovanja je postiti najbolja verzija sebe koristeći tehnike koje poboljšavaju fizičko i mentalno zdravlje.

Biohakovanje za mentalno i fizičko zdravlje:

1. Udahnite nekoliko puta duboko i izdahnite, naduvajući stomak. Snažno udahnite kroz usta 30 puta. Posle toga zadržite dah 1 minut. Sada udahnite što je moguće dublje i zadžite dah 15 sekudni. Ovo je jedan ciklus. Redovno ponavljajte 4 ciklusa. 2. Lečenje hladnoćom:

Hladan tuš - u početku je zastrašujuće tuširati se hladnom vodom. Počnite da se pripremate na tuširanje tako što ćete postepeno smanjivati temperaturu vode;

Ledene kupke - sipajte led (nekoliko kesa) u hladnu kupku i uronite u vodu;

Izađite na hladnoću - kada očvrsnete, izađite na hladan vazduh u laganoj odeći. Počnite sa nekoliko minuta.

3. Iskreni smeh smanjuje hormone stresa, jača imunitet i pomaže u stvaranju osećaja sreće. Zamislite nešto što vas plaši ili uznemirava, setite se sada neke smešne situacije i nasmejte se od srca. Postepeno ćete se uveriti da izvor stresa nestaje.

4. Podsećajte se češće da odustajanje od alkohola nije žrtva, već dar svom telu.

5. Čitanje je odličan način da naučite nove i korisne informacije, provedete vreme zanimljivo ili zaronite u druge stvarnosti. Opteretite mozak znanjem i mislima mudrih i uspešnih ljudi. 6. Zahvalnost će vam pomoći da se usredsredite na pozitivno, promenite misli o životu, sprijateljite se sa onima koji su zaista dragi, osetite zadovoljstvo i sreću.

Razmislite na čemu sve možete biti zahvalni. Osetite kako vam zahvalnost ispunjava celo telo. Podelite ovaj osećaj sa drugima - nazovite ili pišite onima prema kojima osećate zahvalnost.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs