Narodni lek

Doktor Aleksandar Ogulov: Evo kako da uklonite papilome brzo i bezbedno kod kuće! (RECEPT)

Papiomi se često nalaze na vratu, ispod pazuha i imaju tedenciju da rastu. Zašto nastaju papilomi? Postoji način da se ove boljke rešite u kućnim uslovima - pelin.

Saveti stručnjaka 13.05.2020. - 11:06h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Papiloma je uobičajan naziv koji kombinuje sve dobroćudne tumorske formacije na koži. Papilom se mogu javiti na sluzokoži nosa, paranazelnih sinusa, bešike i td. Papilomi kao takvi ne izazivaju mnogo brige kod njegovog vlasnika. Ako rastu na vidljivim delovima tela, to postaje ne samo medicinsko, već i kozmetičko pitanje.

 

Kako i zašto dolazi do razvijanja papiloma?

 

Obično se papilomo javljaju na vratu, a zatim se premeštaju do pazuha, jer je to bubrežna struktura. Papilomi najčešće rastu na ovaj način. Sledeća faza je da se papilomi kreću u pravcu štitne žlezde.

 

Papilomi koji se nalaze u području štitaste žlezde nose informaciju da je krvotok u ovom sektoru poremećen, te da postoji izražena patologija štitne žlezde. Tada možete da izvršite jednostavan test: nagnite glavu u stranu i kažiprst stavite u sredini brazde vrata. Pritisnite to područje, ako je bolno to vam govori da je rad štitne žlezde poremećen.

 

Kako izlečiti papilome na vratu?

 

Pelin deluje veoma dobro protiv virusa papiloma. Pre pojave antibiotika, ljudi su mnoge bolesti lečili pelinom.

 

Pelin se konzumira u suvom obliku, pravi se čaj ili lek koji se uzima oralno.

 

Tinktura od pelina

 

Pelin u ovoj tinkturi ima efekat čišćenja kože i tela.  Tinktura pelina pomaže da se rešite patogenih i inhibiranih virusnih infekcija.  Da biste postigli nestajanje papiloma, poželjno je uzimati ovu tinkturu najmanje 2 nedelje. Nakon toga  se pravi pauza. Tinktura pelina se uzima u par kapi 6 puta dnevno.

 

Pelin i ulje

 

1 kašika samlevenog semena pelina, pomeša se sa 1 čašom biljnog ulja. Sastav se ostavi na  tamnom mestu 2 dana. Tinktura se pije po 2 kapi 3 puta dnevno, pre obroka. Ovo pijte tokom 1,5 meseci.

 

Pelin i alkoholo

 

Ovaj recept deca ne smeju da piju! Uzmite 1 kašiku samlevenog, suvog pelina. Sipajte u razblaženu rakiju ili votku (pola litre). Ostavite 14 dana da se kiseli. Procedite i uzimajte po 2 kapi, tri puta dnevno. Možete dodati u kafu ili čaj. Čuvajte u frižideru i koristite oko mesec dana.

 

(STIL.KURIR.RS)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs