Narodna medicina

Stavite čen belog luka ispod jastuka: Evo šta sve ova jednostavna metoda leči!

Moja baka je uvek u džepu nosila čen belog luka, i ne sećam se da je ikada ta žena bila bolesna

Saveti stručnjaka 02.12.2019. - 08:54h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Beli luk je dugo smatran čudesnim lekom koji pomaže u borbi protiv mnogih bolesti. Zato se češnjevi belog luka rado i često koriste u skoro svim narodnim lekovima. Uz sve to,  zvanična medicina rado koristi beli luk i ne poriče njegova lekovita svojstva.

 

Poželjno je da beli luk sami uzgojite u svojoj bašti ili da kupite od proverenog prodavca. Domaći beli luk sadrži: kalijum, magnezijum, natrijum i alicin. Ovaj poslednji štiti telo od virusa i sprežava širenje infekcije.

 

Ukoliko niste ljubitelj belog luka, ne morate da ga jedete, dovoljno je da ga stavite ispod jastuka kada krenete na spavanje. Njegov miris će očistiti sinuse, što će vam pomoći da se rešite prehlade. 

 

Oni koji spavaju sa belim lukom ispod jastuka, nikad ne pate od nesanice i uvek se probude raspoloženi, jer beli luk ima umirujuće dejstvo na nervni sistem, koji brzo oslobađa od umora i napetosti.

 

Odavno je dokazano da beli luk snižava holesterol u krvi i usporava razvoj karcinoma, sprečavajući mutaciju ćelija. 

 

Beli luk je nezaobilazno sredstvo za vreme epidemija i gripa i drugih uobičajnih bolesti, pa ako je moguće, stavite sebi i svojoj deci čen belog luka ispod jastuka i zaštitite se na vreme.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...